Овaције и сузе за Оца: Распродате пројекције филма Срдана Голубовића на Берлиналу

Р. Р.

25. 02. 2020. у 10:45

Овaције и сузе за Оца: Распродате пројекције филма Срдана Голубовића на Берлиналу
Пред нашу публику "Отац" стиже 28. фебруара, и његовом пројекцијом у Сава центру свечано ће бити отворен 48. Фест
О НАШЕМ "Оцу" се пуно прича и врло сам задовољан, мислим да је ово веома добар почетак за живот једног филма. Реакције публике, као и критике које су до сада изашле су одличне. У прилог томе говори и чињеница да су после премијере 22. фебруара пред препуном двораном, и две наредне пројекције, у недељу и синоћ, биле распродате - каже редитељ Срдан Голубовић, једини представник српске кинематографије на овогодишњем, 70. фестивалу у Берлину.

О успеху његовог новог остварења "Отац", како извештавају немачки и наши медији, сведоче десетоминутни аплаузи публике, али и сузе, после светске премијере у чувеном биоскопу "ЗОО Паласт".


Прочитајте и: Smak sveta je stigao! Novi strip „Čarobne knjige“


"Најновији дугометражни играни филм Срдана Голубовића комбинује друштвени реализам филмова који сламају срце, што срећемо у филмовима браће Дарден, са причом о обичном човеку знаном из филмова Френка Капре. Очева епска мисија да се поново избори за старатељство над децом представља основу снажне и суптилно изнијансиране драме у филму 'Отац', и сматрам да би фестивали и публика требало да Голубовићево пријемчљиво и емотивно приповедање дочекају широм отворених руку.


Пред нашу публику "Отац" стиже 28. фебруара, и његовом пројекцијом у Сава центру свечано ће бити отворен 48. Фест.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације