СМАК је стигао! То је премиса на којој се заснива нови стрип из DC универзума, у издању наше "Чаробне књиге" - "Мртве душе", мрачна и генијална, у сваком смислу "заразна", епска приповест из серијала DCeased.

Шта ће бити с највећим светским херојима ако дође смак света? На ово питање свој одговор даје стрипски аутор, драмски писац и сценариста Том Тејлор уз бескрајно детаљан и упечатљив цртеж Тревора Херсајна чији је досадашњи рад за DC у највећој мери обележио управо серијал DCeased, те Стефана Гаудиана.

Шест стотина милиона душа захватио је тајанствени технооргански вирус послат на Земљу, претворивши их у безумне, помахнитале убице жељне смрти и разарања.

А то је тек почетак...

Градови, нације, подводна краљевства и рајска острва, једно по једно, падају под налетом ове чудовишне хорде. Земљу од потпуног уништења сада деле само Супермен, Бетмен, Чудесна Жена и остатак Лиге правде.

Ниједна претња с којом су се досад суочили, ништа што су до сада видели, није их моглао припремити за оволику катастрофу, за суочавање са оволиком трагедијом и ужасом. Колико ће дуго суперјунаци издржати, док зараза односи и хероје и зликовце, и богове и чудовишта?


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Чуће се и српско коло у Њујорку: Гитариста Немања Богуновић уочи наступа у престижном "Карнеги холу"

Тејлор и Херсајн подижу DC универзум на нови ниво, стварајући алтернативну стварност која на генијалан начин открива најслабије тачке наших највећих суперхероја, написала је бестселер ауторка Данијел Пејџ о овој стрипској "јурњави кроз кошмарну апокалипсу".

Код истог издавача, из истог стриповског универзума, пред нашим читаоцима су "Бетмен који се смеје" и "Мрачне ноћи метал" Скота Снајдера - приче о најкошмарнијем од кошмарних Бетмена и рату Бетмена, о Мрачном мултиверзуму и мноштву изопачених створења која себе називају Мрачним витезом и потрази Лиге правде за тајанственим металима...