Реч која повезује Љубинки Милинчић: Савез писаца Русије награду за превођење доделио српској новинарки и преводиоцу

Б. ВЛАХОВИЋ

19. 02. 2020. у 18:16

Реч која повезује Љубинки Милинчић: Савез писаца Русије награду за превођење доделио српској новинарки и преводиоцу
Признање додељено за превођење руске литературе на српски језик и велики допринос јачању пријатељства народа Србије и Русије
ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА - МОСКВА

БЕОГРАДСКА новинарка и књижевни преводилац Љубинка Милинчић добила је у Москви престижну награду "Реч која повезује" коју додељује Савез писаца Русије и фондација "Пут живота" за превођење руске литературе на српски језик и за велики допринос јачању пријатељства народа Србије и Русије.

Љубинка Милинчић која сада ради као главна уредница "Спутњика-Србија" превела је више од 40 књига познатих руских писаца а такође је написала више књига о Русији.

Секретар Управе Савеза писаца Русије Дмитриј Мизгуљин је истакао важност посла преводилаца који својим радом помажу да читаоци упознају културу других земаља.

- Зато и награђујемо преводиоце, јер они доприносе зближавању култура разних народа - казао је Мизулин.

Захваљујући се на награди Љубинка Милинчић је казала да јој је драго да је добила признање за оно што је радила цели живот са великом љубављу. Заузврат је успела да упозна огромну руску културу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Награда амбасадору Србије

Свечаности је присуствовао и Мирослав Лазански амбасадор Србије у Москви. Лазански је говорио о великом доприносу Љубинке Милинчић зближавању култура наших земаља. Најавио је отварање Културног центра Србије у Москви.

Додели награде присуствовали су и познати режисер и глумац руководилац "Златног витеза" Николај Бурљаев, писац Сергеј Козлов, глумац, режисер и сценариста Игор Черницки и други.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације