ПРЕДСЕДНИЦА Управног одбора Народног позоришта Јасна Димитријевић поднела је оставку на ову функцију, а у образожењу које је доставила Министарству културе и информисања и управи позоришта, Димитријевићева наводи да се из УО повлачи искључиво "због неодложних личних и породичних обавеза".

- Бескрајно сам захвална Јасни Димитријевић на лепој сарадњи, партнерству, подршци, као и усвојеном годишњем плану рада за 2020. годину у складу са одобреним финансијама - каже Ивана Вујић, управница Народног позоришта. - На њено место, по одредбама Правилника, док Влада Србије не именује новог човека долази најстарији члан УО, а то је Јасна Нуховић, правница националног театра. Тако, ово тело може, у сваком тренутку, да ради у складу са својим овлашћењима.

Досадашња председница УО (управница Задужбине "Илије М. Коларца") именована је у децембру 2018. У састав Управног одбора ушли су и чланови Никола Мијаиловић, редовни професор Факултета музичке уметности у Београду и оперски певач, Ашхен Атаљанц, примабалерина, др Филип Бојић, доцент на Правном факултету у Београду, Марко Чкоњевић, дистрибутер за кинематографију и менаџер у култури, Дејан Коларов, солиста Балета Народног позоришта и Јасна Нуховић, дипломирана правница, запослена у националном театру.


САРАДЊА СА БОЉШИМ

ПРОТЕКЛОГ викенда управница Ивана Вујић била у Москви где је разговарала о сарадњи са челним људима Бољшог театра и Театра нација. Са генералним директором Бољшог театра Владимиром Урином (први пут у историји ова два позоришта) договорена су гостовања - у почетку ће то бити размена педагога, а затим и наступи Опере и Балета. Урин ће ускоро посетити Народно позориште и погледати неке од оперских и балетских представа са редовног репертоара. Боравак у главном граду Русије Вујићева је искористила и за разговор са директорком Театра нација, Маријом Ревјакином, о размени гостовања.