Оставка Јасне Димитријевић: Народно позориште остало без председника УО

В. В. С.

11. 02. 2020. у 23:23

Оставка Јасне Димитријевић: Народно позориште остало без председника УО
Председница Управног одбора Народног позоришта Јасна Димитријевић поднела је оставку на ову функцију

ПРЕДСЕДНИЦА Управног одбора Народног позоришта Јасна Димитријевић поднела је оставку на ову функцију, а у образожењу које је доставила Министарству културе и информисања и управи позоришта, Димитријевићева наводи да се из УО повлачи искључиво "због неодложних личних и породичних обавеза".

- Бескрајно сам захвална Јасни Димитријевић на лепој сарадњи, партнерству, подршци, као и усвојеном годишњем плану рада за 2020. годину у складу са одобреним финансијама - каже Ивана Вујић, управница Народног позоришта. - На њено место, по одредбама Правилника, док Влада Србије не именује новог човека долази најстарији члан УО, а то је Јасна Нуховић, правница националног театра. Тако, ово тело може, у сваком тренутку, да ради у складу са својим овлашћењима.

Досадашња председница УО (управница Задужбине "Илије М. Коларца") именована је у децембру 2018. У састав Управног одбора ушли су и чланови Никола Мијаиловић, редовни професор Факултета музичке уметности у Београду и оперски певач, Ашхен Атаљанц, примабалерина, др Филип Бојић, доцент на Правном факултету у Београду, Марко Чкоњевић, дистрибутер за кинематографију и менаџер у култури, Дејан Коларов, солиста Балета Народног позоришта и Јасна Нуховић, дипломирана правница, запослена у националном театру.


САРАДЊА СА БОЉШИМ

ПРОТЕКЛОГ викенда управница Ивана Вујић била у Москви где је разговарала о сарадњи са челним људима Бољшог театра и Театра нација. Са генералним директором Бољшог театра Владимиром Урином (први пут у историји ова два позоришта) договорена су гостовања - у почетку ће то бити размена педагога, а затим и наступи Опере и Балета. Урин ће ускоро посетити Народно позориште и погледати неке од оперских и балетских представа са редовног репертоара. Боравак у главном граду Русије Вујићева је искористила и за разговор са директорком Театра нација, Маријом Ревјакином, о размени гостовања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације