ИЗЛОЖБА слика "Читав свет је у нама" уметнице Елене Вогулкине приређена је протекле недеље у Кући Ђуре Јакшића, а током децембра и у Руском дому. Дела руске уметнице, која већ скоро годину дана борави у Србији, представљају нову врсту савремене уметности - "енергоуметност".

- Желела сам да пренесем сва осећања и енергију на платно како би то дошло до посматрача. Свака слика је енергетски прожета и хармонизује одређену сферу, на пример емоције. Ако је неко екстремно срећан или тужан, требало би преко слике да осети баланс - објашњава, за "Новости", Вогулкина.

Слике су, како истиче ауторка, настале у медитативном стању и индивидуалном стилу. Вогулкина ствара већ неколико година и изучавала је енергетске праксе и подсвест човека.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Српска модерна у Љубљани: Изложба репрезентативних дела из галерије Матице српске отворена у Народној галерији Словеније

- Већи део изложених дела настао је током боравка у Београду. Веома ми се свиђа овде, а нарочито време! Народ је пријатељски, а људи су отворени, добри и учтиви. Храна је слична руској, као и језик, па се човек лако адаптира - закључује Вогулкина.