Омаж једној генерацији: Одржана премијера представе Маму му је... ко је први почео (ФОТО)

NovostiOnline/В.В.С.

уторак, 28. 01. 2020. у 00:36

Омаж једној генерацији: Одржана премијера представе Маму му је... ко је први почео (ФОТО)
Бурним аплаузом публика је на крају представе поздравила ансамбл, а овај је на сцену извео и ауторски двојац: писца Дејана Дуковског и редитеља Слободана Унковског
У ПОТРАЗИ за изгубљеним смислом, љубављу и блискошћу, унепоправљивом очају над сопственом промашеношћу и пропуштенимживотима хвата се у коштац и врти у круг, десетдеструктивних јунака комада "Маму му ј...ко је првипочео", вечерас премијерно изведеног на сцени Југословенскогдрамског позоришта.


Бурним аплаузом публика је на крају представе поздравила ансамбл, а овајје на сцену извео и ауторски двојац: писца Дејана Дуковског и редитељаСлободана Унковског,који су у истом театру пре четврт века с великим успехом поставили једну од култних представа куће,Буре барута.


-Није ово текст о рату. Текст је о распаду мојих личних вредности.Одговор на питањаа на која нисам тада могао да одговорим, затражио сам у позоришту. Измутирао сам моје позоришно памћење или покушао да пронађемпозоришни омаж за моју генерацију мутаната родјених у разочарању, очају, незнању, згубљених корена и културе, речи су писца Дуковског.


У представи играју Мики Манојловић, Бранислав Лечић, Мирјана Карановић,Јасна Дјуричић, Јована Беловић, Пеђа Марјановић,Ана Рудакијевић, Милош Лазић, Милош Лучић и Нина Перишић. Драматург је Јелена Мијовић,сценографи Бранко Павић и Дејан Миљковић,костимограф Лана Цвијановић,док је музику написао Владимир Пејковић.