Од суботе, 25. јануара почела је продаја карата за 48. Фест. који ће се од 28. фебруара до 8. марта одржати у Београду.

ФЕСТ има дугу традицију сарадње са Факултетом драмских уметности, те је отварању изложбе факултета Век и по српске школе глуме у Југословенској кинотеци, присуствовао и Дамир Хандановић, в.д. директора ЦЕБЕФ-а и том приликом је изјавио: Студенти Факултета драмских уметности ће имати прилике, као и до сад, да део програма ФЕСТа погледају у биоскопској сали факултета. ФЕСТ се труди да обезбеди и присуство иностраних гостију на пројекцијама на ФДУ како би и студенти могли да добију прилику да размене искуство са њима. Напоменуо бих и да са великим ентузијазмом примамо студенте ФДУа на волонтирање, и на тај начин помажемо њихово стручно усавршавање. Прошле године смо по први пут ангажовали студенте ФДУа да направе кратки филм о фестивалу који смо приказали на затварању, надамо се да ћемо и ове године уживати у њиховом видјењу ФЕСТа.

48. Међународни филмски фестивал ФЕСТ почиње 28. фебруара и трајаће до 8.марта.

Овогодишњи Фест је посвећен сећању на глумца Бекима Фехмијуа, под називом "Скупљачи емоција", а публика ће током фестивала моћи да види 96 премијерних филмова.

Фестивал ће отворити филм "Отац" Срдана Голубовића, а затворити чувени холивудски глумац, продуцент, драмски писац и редитељ Џон Малкович са музичко-сценским перформансом под називом "Музички критичар"