Нушићева "Госпођа министарка", у извођењу ансамбла Народног позоришта(режија Јагош Марковић) гостовала је у недељу увече у загребачком Хрватском народном казалишту. Било је то прво гостовање Драме нашег националног театра, после 38 година на овој сцени. Последњи пут су наступили 1982. године са остварењем "Лењин, Стаљин, Троцки".

Да се баш овом представом врате београдски уметници врате у тамошњи театар, одлука је домаћина, а један од разлога је, извесно,не само популарност наслова, већ и чињеница да је Јагош Марковић био први београдски редитељ који је после рата радио у Хрватској.

У Загребу се представа, како сазнајемо, дочекала са великим инетересовањем, уз информацију да је у главној улози првакиња Народног позоришта Радмила Живковић. Када су глумци изашли да се поклоне, доживели су овације. Истиче се да је представу од премијер 2004. године видело више од 135.000 гледалаца и да је, у међувремену, освојила велики број награда.

Иначе, у Марковићевој инсценарији играју и Олга Одановић, Александар Срећковић, Сања Марковић, Богдан Богдановић, Бранков Видаковић, Добрила Стојнић, Анђелка Миливојевић, Димитрије Илић, Радован Миљанић, Дејан Гајдаш, Предраг Милетић и други. Драматургију је потписао Јован Ћирилов, сценографију Борис Максимовић, а костиме Божана Јовановић.