МНОГО сам волела улогу Делфине у филму "Не окрећи се, Делфина". Била је тешка, озбиљна, и препознавала сам је у себи. Делфина је себи зацртала да преплива Ламанш по сваку цену. Много јој се тога испречило на путу, али успела је. А кад су је дочекали новинари, слава и раскош, схватила је да то није њен живот, окренула се и отишла у непознатом правцу. Јер, њој је било важно само да преплива Ламанш. Мени се данас чини да сам и ја препливала свој Ламанш - говорила је Неда Арнерић, глумица чији живот и сам подећа на велики узбудљив филм.

Њен први брак био је с редитељем Дејаном Караклајићем, с којим је 1977. снимала комедију "Љубавни живот Будимира Трајковића". Провели су заједно две године, а из тог брака остали су јој пас, пинч, кога јој је Дејан поклонио, и пријатељство. Друго венчање било је велико изненађење - удала се за легендарног глумца Радета Марковића, који је од ње био старији чак 32 године.

С њим сам проживела три дивне године, и нисам схватала због чега се сви згражавају, јер смо се феноменално уклапали. С њим сам научила да волим озбиљну музику, да читам паметне писце, припремам улогу за позориште. Научила сам да скијам, да играм тенис, да шетам по планинама. А срели смо се на снимању филма "Тајванска канаста", који је режирао његов син Горан, који је такође старији од мене. Горан је био бескрајно духовит према мени, звао ме је маћехом и тражио од мене џепарац за излазак - причала је Неда.

Трећег супруга, доктора Милорада Мештеровића, који јој је, како је описивала, био све - муж, љубавник, брат, отац, син, пријатељ, упознала је 1981. на представи "Мушица" у позоришту "Двориште".

- Била је то љубав на први поглед, почели смо да живимо заједно после неколико дана. Имала сам срећу, јер је наш однос био диван. Нисмо имали децу, а у браковима без деце супружници су емотивно много више везани један за другог, отворенији, приврженији - говорила је Неда за наш лист у једном од својих последњих интервјуа.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Нема више Неде, нема оне предивне даме, нема моје пријатељице": Потресан говор Феђе Стојановића на комеморацији глумици


Сазнање да се њен Миле, како га је звала, разболео од неизлечиве болести, био је разлог, како се спекулисало у медијима, њеног пада са терасе 9. маја 2016. Блиски Недини пијатељи већ тада су били врло забринути, јер им се поверила да она неће умети да живи без њега. Највећа љубав наше диве отишла је са овог света средином децембра 2018, а њу су лекари 27. фебруара прошле године једва спасли после огромне дозе таблета за смирење коју је попила.

Глумица која је до краја свог живота остала симбол младости и лепоте, 10. јануара на оном свету придружила се свом супругу.

- Мислим да је мој највећи проблем у томе што нисам научила да волим себе. Многе ствари сам савладала, а та вештина љубави према сопственом бићу остала ми је енигма. После Милетове смрти покушавам да се некако придржавам сама за себе, али јако је тешко - рекла је Неда у једном ТВ интервјуу само неколико недеља пре смрти.


ТЕШКО ЈЕ ПРОНАЋИ МИР

"ТЕШКО ми је да пронађем свој мир, не знам зашто ми се ружни тренуци више урезују у памћење. Почнем да мислим о нечем лепом, али улети, ничим изазвано, неко тешко, ружно сећање. Радим на томе да се лишим тешких успомена, и зато доста путујем. Онда сам радосна кад се вратим, и кад чујем од својих комшија и суграђана да им је драго што ме виде. Ваљда сам заслужила ту љубав, јер је и ја њима дајем", говорила је Неда, коју смо на тренутак упознали и као посланицу Демократске странке у Скупштини Србије.


Крај