У КРИПТИ Цркве Светог Марка у Београду је Миловану Витезовићу уручена песничка награда "Лазар Вучковић". Једногласну одлуку о овом признању донео је жири у саставу Радослав Златановић, Ранко Ђиновић, Драгана Зечевић, Радомир Стојановић и Рада Комазец (председница) која је истакла:


- Поезија духовног и родољубивог карактера Милована Витезовића врви од лирско-епске распеваности у чијој сржи доминирају мит и историја, али и темељи наше материјалне и духовне културе. Као истраживач српског историјског, етичког и националног бића, овај аутор у поезији примењује различите стилове и поетске елементе, а песмама некада даје снажни ритам као неку врсту заклетве отаџбини на бесконачну љубав и верност. Испуњени стражиловско-Јефимијиним везом ови стихови су шикнули из душе и одраз су огромног песниковог дара, умности, знања и искуства.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Хандке и Косово су сродне душе: Емир Кустурица о Нобеловцу


Захваљујући на награди, Витезовић је истакао да се у оваквим приликама ваља сетити троје истакнутих косовских песника, Даринке Јеврић, Лазара Вучковића и Божидара Милидраговића који је, иначе, био и дугогодишњи новинар и књижевни критичар "Вечерњих новости". На јучерашњој свечаности обележена је и 60-годишњица "Стремљења", првог српског књижевног часописа на КиМ.