Ово је оркестар од пет звездица: Критичар портала „Бахтрек“ о врхунском извођењу Београдске филхармоније

22. 12. 2019. у 09:30

Ово је оркестар од пет звездица: Критичар портала „Бахтрек“ о врхунском извођењу Београдске филхармоније

Београдска филхармонија

Водећи светског портала за критику и мапирање концерата класичне музике "Бахтрек", дао је максималну оцену октобарском наступу Београдске филхармоније на Коларцу

НИСУ само аплаузи и распродате сезоне мерило успеха филхармонијских концерата. Да је 2019. година била успешна и пуна квалитетних наступа, слаже се и међународна критика. Београдска филхармонија је привукла пажњу водећег светског портала за критику и мапирање концерата класичне музике "Бахтрек", који редовно прати и оцењује концерте оркестра.

Максималних пет звездица на овом порталу реткост је и у најбољој лиги светске оркестарске класе. Београдска филхармонија се управо највишом оценом може похвалити за концерт који је био под вођством шефа диригента Габријела Фелца 25. октобра у оквиру циклуса #betoveninfluenser. Овај наступ окарактерисан је као један од најбољих до сада, односно као "догађај који ће се дуго памтити". Београдска филхармонија је том приликом извела Штраусове "Метаморфозе" и Бетовенову "Ероику", а Фелцова јединствена и узбудљива концепција омогућила је музичарима да прикажу своје умеће у пуном сјају. Поред овација које је оркестар добио од публике, критичар Питер Конорс је приметио да се те вечери баш све склопило: оркестар у топ- -форми, изузетан однос Фелца како са свирачима тако и са публиком, па чак и "Коларчева" акустика која је била одговарајућа за извођење ових дела.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Балкански шпијун" остаје хит за сва времена. Тријумф ансамбла Народног позоришта у Љубљани

Откако "Бахтрек" прати наступе Београдске филхармоније, ово је други пут да је оркестар оцењен са пет звездица. Извођење монументалне Глијерове симфоније "Иља Муромец", исто са шефом-диригентом, донело је максималну оцену оркестру у марту 2018. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације