Ово је оркестар од пет звездица: Критичар портала „Бахтрек“ о врхунском извођењу Београдске филхармоније

22. 12. 2019. у 09:30

Водећи светског портала за критику и мапирање концерата класичне музике "Бахтрек", дао је максималну оцену октобарском наступу Београдске филхармоније на Коларцу

Ово је оркестар од пет звездица: Критичар портала „Бахтрек“ о врхунском извођењу Београдске филхармоније

Београдска филхармонија

НИСУ само аплаузи и распродате сезоне мерило успеха филхармонијских концерата. Да је 2019. година била успешна и пуна квалитетних наступа, слаже се и међународна критика. Београдска филхармонија је привукла пажњу водећег светског портала за критику и мапирање концерата класичне музике "Бахтрек", који редовно прати и оцењује концерте оркестра.

Максималних пет звездица на овом порталу реткост је и у најбољој лиги светске оркестарске класе. Београдска филхармонија се управо највишом оценом може похвалити за концерт који је био под вођством шефа диригента Габријела Фелца 25. октобра у оквиру циклуса #betoveninfluenser. Овај наступ окарактерисан је као један од најбољих до сада, односно као "догађај који ће се дуго памтити". Београдска филхармонија је том приликом извела Штраусове "Метаморфозе" и Бетовенову "Ероику", а Фелцова јединствена и узбудљива концепција омогућила је музичарима да прикажу своје умеће у пуном сјају. Поред овација које је оркестар добио од публике, критичар Питер Конорс је приметио да се те вечери баш све склопило: оркестар у топ- -форми, изузетан однос Фелца како са свирачима тако и са публиком, па чак и "Коларчева" акустика која је била одговарајућа за извођење ових дела.

Откако "Бахтрек" прати наступе Београдске филхармоније, ово је други пут да је оркестар оцењен са пет звездица. Извођење монументалне Глијерове симфоније "Иља Муромец", исто са шефом-диригентом, донело је максималну оцену оркестру у марту 2018. године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације