Награде УФУС: Признања за допринос Паскаљевићу, Фанђу и Зечевићу

В. Н.

15. 12. 2019. у 23:33

Награде УФУС: Признања за допринос Паскаљевићу, Фанђу и Зечевићу

Горан Паскаљевић Фото А. Стевановић

Удружење филмских уметника Србије доделило је престижне годишње награде за 2019. годину
УДРУЖЕЊЕ филмских уметника Србије (УФУС), уз подршку Министарства културе и информисања Србије, доделило је престижне годишње награде за 2019. годину.

Награда за целокупно стваралаштво и допринос српској кинематографији додељена је истакнутим филмским уметницима: Горану Паскаљевићу (на слици), филмском редитељу и сценаристи, Милораду Јакшићу Фанђу, филмском сниматељу, и Божидару Зечевићу, филмологу.

Годишња награда за филмско стваралаштво у 2019. години у категорији дугометражног играног филма додељена је Мирославу Терзићу за режију филма "Шавови", а у категорији дугометражног документарног филма - Дарку Бајићу за режију филма "Линија живота".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Синиша Павић: Шурда би данас добио отказ, а људи са платом од 250 € раде као да примају 800

Меморијалну награду "Јован Аћин" у 2019. години, добила је Сенка Домановић за филм "Окупирани биоскоп". Диплома Удружења додељена је Фестивалу ауторског филма за допринос развоју филмске културе у Србији.

Комисија за награде је радила у саставу: Радослав Владић, главни сниматељ слике, Миљен Крека Кљаковић, филмски сценограф, Мирослав Јелић, редитељ анимираног филма, Бранислав Милошевић, редитељ и Милан Кнежевић, редитељ. Награђенима ће признања бити уручена на свечаности у Аероклубу, сутра у 12 часова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације