Филм Брачна прича фаворит за Златни Глобус: Џокер ненадано остао у сенци

Р. Р.

15. 12. 2019. у 00:08

Филм Брачна прича фаворит за Златни Глобус: Џокер ненадано остао у сенци
Породична драма са Скарлет Јохансон и Адамом Драјвером добила је шест номинација
ЈЕДНУ од најутицајнијих филмских награда, Златни глобус, коју од 1944. додељује Холивудско удружење страних новинара, као најбоље остварење у протеклој години могао би да добије филм "Брачна прича" (на слици) редитеља Ноа Баумбаха.

Ова породична драма са Скарлет Јохансон и Адамом Драјвером у главним улогама, коју прате одличне критике са фестивала у Венецији, Торонту, Њујорку, добила је шест номинација за Златни глобус 2019. Најскупљи филм легендарног Мартина Скорсезеа, биографска крими--драма "Ирац" која је окупила најславнију глумачку екипу - Роберта де Нира, Ал Паћина, Харвија Кајтела, Џоа Пешија и Бобија Канавалеа, са пет номинација такође је фаворит за награду која је и једна од главних "препорука" за Оскар 2020. На листи фаворита са пет номинација је и "Било једном... у Холивуду" Квентина Тарантина, са Леонардом Дикаприом и Бредом Питом у главним улогама.

Добитник Златног лава у Венецији, трилер "Џокер" Тода Филипса, апсолутни хит у биоскопима широм света који је у 2019. забележио рекордну гледаност и у Србији, у трци за Златни глобус зарадио је "само" четири номинације, међу којима су за најбољу режију и најбољег глумца (Хоакин Финикс). Четири номинације има и историјска драма "Двојица папа", у режији оскаровца Фернанда Меирелеса, у којој су Ентони Хопкинс и Џонатан Прајс, према оценама холивудских критичара, остварили улоге и за овогодишњи Златни глобус, и за Оскар 2020. Међу филмским продуцентима, са чак 17 номинација, прво место на листи фаворита заузео је "Нетфликс", а следе га "Сони" са осам, и "Ворнерброс" и "Дизни" са по шест номинација. Додела Златних глобуса за 2019, по 77. пут, биће организована у Лос Анђелесу, 5. јануара идуће године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације