ПРЕДСТАВА "Силе у ваздуху" по делу Небојше Ромчевића и режији младе Јоване Крстић биће премијерно одиграна у суботу од 20 сати у Крушевачком позоришту, чиме почиње и нова сарадња између овог познатог театра и Факултета драмских уметности у Београду. Две признате институције уговориле су сарадњу која подразумева да се талентованим режисерима омогући да дипломирају на сцени професионалног позоришта у Крушевцу.

- Најбољи студент завршне године позоришне режије од сада ће добијати прилику да управо код нас дипломира, а ове године то је Јована Крстић-подвлачи Бранислав Недић,урпавник Крушевачког позоришта.-Став наше куће да се увек пружа шанса младим и даровитим људима, како би окусили професионалну сцену и добар део нашег искусног ансамбла је и у учествовао у стварање представе, која је уједно и седма премијера ове године.

Режисерка Јована Крстић напомиње колико је за аутора, који управо завршава факултет важно добије прилику да ради у посвећеном и професионалном позоришту. Симболично, Ромчевић је за дело "Силе у ваздуху" награђен пре 30 година на Стеријином позорју, а управо је са том представом и дипломирао.

Прочитајте још - КРУШЕВАЧКО ПОЗОРИШТЕ: Животиње и људи

- Ово је представа врло духовита, има српског специјалитета "фарсе", чеховљевских елемената,говори о некој врсти дечјег жала о бившем времену и "периферијалцима", људима који чекају да почне нека нова стварност-каже Јована Крстић.-Време је битан фактор у представи, која се бави и југоносталгијом, хормонима натопљеном перспективом људи на периферији града, под утицајем неке западне стварности и сервираним медијским и рекламним садржајима.

Фото Позориште

У представи играју Дејан Тончић,Биљана Николић,Биљана Савић, Петар Миленковић,Небојша Вранић,Драган Маринковић,Стеван Здравић,Ема Стојановић, Балша Ненадић. Глумци подвлаче да су,као и техника позоришта радили потпуно посвећено не само да би подржали младу режисерку, већ и што су заиста веровали у добро позоришно дело које су и поставили на сцену.

Фото Позориште