КРАЉЕВО – У оквиру своје велике турнеје по градовима широм Србије, наш познати виолиниста Јован Колунџија одржао је и концерт у препуној свечаној сали Градске управе у Краљеву.


У организацији овдашењег Културног центра „Рибница“, уз пратњу на клавиру пијанисткиње Милице Закић, на репертоару маестра Колунџије била су дела Баха, Виталија, Рамоа, Леграна и Сен Санса.


-Ово је био последњи од укупно осам концерата у оквиру овогодишње турнеје. Краљево је град који веома волим, како због људи које овде познајем, тако и због публике. Најчешће сам свирао у позоришту, али сам сада открио нови простор са сјајном акустиком, који је одговорио на захтеве моје виолине. Када простор одговара, онда и публика доживљава концерте много дубље и узбудљивије - рекао је Колунџија после наступа пред одушевљеном краљевачком публиком.


Прочитајте још: Колунџија: Атракција са мирисом жене


Овом приликом част да наступе са нашим познатим виолинистом имали су Александар Илијовски и Вук Младенић, као и ученици овдашње Музичке школе „Стеван Мокрањац“.
Традиционални концерт у Београду Јован Колунџија одржаће 18. децембра, чиме завршава наступе у овој години, а Краљевчанима је пожелео пуно успеха и остварење жеља у 2020.


Фото:КЦ Рибница