Поклањамо књиге: Новости и Лагуна награђују читаоце поводом „Ноћи књиге“

Novosti online

12. 12. 2019. у 11:04

Поклањамо књиге: Новости и Лагуна награђују читаоце поводом „Ноћи књиге“
Десет читалаца који пошаљу СМС поруку добиће на поклон књигу издавачке куће Лагуна. Децембар је поново резервисан за омиљену манифестацију свих који воле књигу и читање

Година 2019. је на измаку, а децембар и овога пута резервисан за омиљену манифестацију свих који воле књигу и читање.

У петак 13. децембра од 17 сати до поноћи у Лагуниним клубовима читалаца и књижарама Делфи одржаће се двадесет прва регионална манифестација Ноћ књиге под покровитељством Еуробанк Србија.

Ово ће бити још једна прилика да се по најповољнијим ценама купе најновији светски хитови, књиге домаћих аутора, књиге за децу и друга издања, сјајан гифт програм.

И овога пута велики број Лагуниних писаца дружиће се са читаоцима, а многобројне библиотеке ће одобравати попусте на чланарину и организовати посебан програм.

Ноћ књиге ће се одржати у 29 градова у Србији и региону, на 59 локација. Регионални карактер манифестацији дају Лагунини клубови читалаца у Бањалуци, Бијељини, Тузли, Сарајеву, Подгорици и Никшићу.

Ексклузивно: Етгар Керет – специјални гост Ноћи књиге!

Етгар Керет је мајстор кратке форме. Његове књиге су бестселери у многим земљама, а занимљив је и податак да се у Израелу највише краду по књижарама и да су најчитаније у затворима. По његовим причама је до сада снимљено педесетак филмова. Етгар Керет је једини израелски аутор чије су књиге објављене у Палестини. Познат је и као филмски и телевизијски сценариста. Филм „Медузе“, који је режирао заједно са својом супругом Широм Гефен, освојио је 2007. Златну камеру на фестивалу у Кану.

Књиге Етгара Керета преведене су са хебрејског или енглеског на више од тридесет језика, а Лагуна је објавила две Керетове збирке прича.

Етгар Керет ће своје књиге потписивати у Ноћи књиге у петак 13. децембра од 17 сати у књижари „Борислав Пекић“ у Кнез Михаиловој 48 и од 19 сати у књижари Делфи СКЦ.

У суботу, 14. децембра од 17 сати биће уприличен и разговор са писцем у књижари Делфи СКЦ. Поред аутора, говориће и преводитељка Мила Гавриловић.

Будите будни уз књигу у петак, 13. децембра од 17 сати до поноћи!

ДЕЛИМО КЊИГЕ

Напишите нам која је ваша омиљена рубрика и ми ћемо вас наградити!
10 читалаца, који пошаљу одговор до 15 сати добиће на поклон књигу издавачке куће Лагуна.

Добитници су:

Дејана Ненадић

Ненад Ненадовић

Нада Дебељачки

Милена Трифуновић

Драгана Раванић

Александра Драјер

Димитрије Дубајић

Верица Маринковић

Самир Аслани

Милица Златковић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације