ПРВИ пут пред београдском публиком, у Театру "Вук", у понедељак вече ће бити изведена представа "Љубав до гроба" (текст Миодраг Илић), у редитељском читању Владимира Лазића.

Реч је о мелодрами са комичним елементима (и мало горчине) о двоје пензионисаних циркуских играча, у чији живот улази девојка из нове, "ријалити" генерације. Брачни пар играју Снежана Савић и Миленко Павлов, а младу комшиницу Марина Воденичар. И док се двоје глумачких ветерана већ сусретало у телевизијским серијама (између осталих, у "Срећним људима") представа "Љубав до гроба" је њихов први заједнички ангажман на позоришној сцени.

- Снежана је сјајна, веома посвећена свему што ради. Играмо супружнике који су у малим породичним свађама, али главни сукоб настаје са уласком комшинице у њихов живот - објашњава Миленко Павлов. - То је и сукоб између традиционалног и савременог, јер Магдалена је нова генерација, окренута себи, без икаквих скрупула. Умиљава се старијем пару да би дошла до користи... Њих двоје, Десанка и Чубрило, увек су у ишчекивању "бољег сутра". Често евоцирају успомене, враћају се у младост и једно другачије време. И док је Десанка из патријархалне (муж би рекао "буржујске") породице, Чубрило је из "титоистичке" фамилије.

Прочитајте још - Миленко Павлов: Редитељ ми наместио шамар

А о каквом је јунаку реч (једном од "реликата" прошлости) можда најбоље сведочи његова реченица: "Док сам ја сањао будућност, други су разграбили садашњост". Можда зато, Чубрилу ће бити теже и да прозре намере манипулативне комшинице, за разлику од супруге.

- У представи певамо све троје, али, наравно, и песме нам се разликују. Двоје времешних певуше шлагере, док је код Магдалене све из једног миљеа. Она се поистовећује с ријалити програмом, па су јој такве и мелодије.

Нa репертоару Миленка Павлова (који је својевремено био део чувене четворке Позоришта на Теразијама, с Тањом Бошковић, Даницом Максимовић и Радетом Марјановићем), тренутно је још само један наслов у театру: "Ковачи", у режији Стефана Саблића, на сцени Народног позоришта. Својевремено је баш са овом представом Павлов освојио награду за најбољу мушку улогу на Фестивалу балканских земаља у Корчи (Албанија). Познати глумац отишао је у пензију, а представа се успехом игра и петнаестак година после премијере на Сцени "Раша Плаовић".

СЕРИЈА "ПСИ ЛАЈУ"

- С представом "Ковачи" наш мали ансамбл пропутовао је пола света, а и даље их играмо с радошћу. Имам улогу и у серији "Пси лају, ветар носи" која се тренутно емитује на РТС. За једног пензионера, сасвим довољно - каже са осмехом Павлов.