У ПОЗОРИШТУ  младих у Новом Саду у петак увече је одржана премијера мјузикла "Коса".У овом чувеном бродвејском мјузиклу на новосадској сцени учествују глумци два театра – Новосадског позоришта „Ујвидеки сзинхаз“ и Позоришта младих те студенти академије уметности.Режисер је Петер Телихаји из Мађараске.

  Премијеру је из публике у друштву градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића посматрао познати холивудски глумац Џон Севиџ који је у чувеном филму „Коса“ Милоша Формана  играо лик Клода Буковског.

  Севиџ, некада бродвејски глумац,рекао је за Радио телевизију Војводине да више воли мјузикл у позоришту, јер тако најбоље осети публику. Осврнувши се на успех „Косе“ казао је да је у њему одлучујућа порука наде:

    -Људи су свесни да можемо направити промене, где год да живимо. Потребна нам је и уметност ,како би дала то светло, да нас инспирише. Ови млади људи овде су пуни инспирације – похвалио је Севиџ новосадски ансамбл.

  Овај амерички  глумац у Србији је до сада снимио два филма и размишља о трећем јер како је казао,воли нашу земљу и менталитет наших људи .

   „Коса“ је  први пут  постављена на позоришну сцену у Новом Саду, а подржали су је град и Амбасада Сједињених америчких држава.