НА Великој сцени Народног позоришта у Београду, 29.новембра гостује ансамбл Народног позоришта с представом "Како живот", у режији Славенка Салетовића.


Ауторка текста је хрватска драмска списатељица Нина Митровић,у средиште драме "сместила" је причу о љубави, чији се актери уз пуно емоција, страхова и надања сусрећу у старачком дому - препознајући љубав у својим последњим данима.


- Повишених тонова готово и да нема. Емоције, које ликови носе, на површину избијају утишане. Смењују се ведрина и меланхолија. Сентименталност је искучена. Тренуци који пролазе су само тренуци, велике паузе не постоје. Па ипак ликови не jype превише јер хтели ми, не хтели, старост нас све успори - истиче редитељ Салетовић. - А радња тече као и живот, без стајања. Сценографија је једноставна, њоме се простор наслуhује, не подцртава.


Прочитајте још: "Петријин венац" најбоља представа 34. фестивала Гавелиних вечери


Сценограф је Маријана Зорзић Петровић, костимограф Татјана Јовановиh, музику је написао Александар Милетић, а сценски покрет био је задатак за Ивицу Клеменца. Игарју Слободан Љубичић, Дивна Марић, Момчило Мурић и Ивана Павићевић Лазић.Иначе, Народно позориште Ужице до краја марта 2020.године наступаће на гостујућим сценама, јер су одмах по завршетку 24. Југословенског позоришног фестивала почели радови на реконструкцији позоришне зграде ради побољшања енергетске ефикасности. Како је зграда заштићена као део амбијенталне целине Трга партизана, радови се изводе са унутрашње стране. Пројекат је вредан 225.000 евра, од чега је ЕУ обезбедила 150.000 евра, а остатак град Ужице.