КАМЕРНИ оркестар "Музикон" закључује своју прву сезону Level Up концертом симболичног назива ВРХ, који ће се одржати у Задужбини Илије Милосављевића Коларца од 20 часова.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Славни руски музичар поново пред Београђанима: Березовски на Коларцу

Позната аустријска пијанисткиња и редовна професорка Универзитета "Моцартеум" Корделија Хофер Тојч ће, осим соло наступити и са једном од наших најзначајнијих пијанисткиња Минком Поповић. Она је пуних десет година (од основних, преко мастер, до постдипломских студија) била Корделијин студент на "Моцартеуму", а данас је и асистент ове професорке на престижном салцбуршком универзитету.

- Велико ми је задовољство што је специјални гост концерта управо ова сјајна пијанисткиња, али и велики педагог, моја "музичка мама" која је умногоме обликовала мој музички пут и укус - каже Минка. - Корделија ће изводити Бетовенов Четврти клавирски концерт, у много чему револуционаран за дотадашњу музичку праксу, а на два клавира уз пратњу "Музикона" ћемо премијерно представити и дело Summer time наше познате композиторке Ање Ђорђевић, које нас на непретенциозан начин уводи у духовне светове мира и контемплације, тако неопходну контратежу пренапетости наше свакодневице.


Оркестар "Музикон" успешно одолева на домаћој културној сцени у времену кича, баналности и јефтине забаве, окупљајући око себе одличне, посвећене музичаре. Овај ансамбл тековину класичне музике покушава (и успева!) да представи на свеж начин и широј публици, на шта указује и ВРХ као назив четвртог концерта, који заокружује сезону. Задовољство ми је да могу поново да сарађујем са овим ентузијастама, у свом граду - овакви музички излети пуне ми душу!


Корделија Хофер Тојч,Фото Сандра Цвитковац

МАЈСТОРСКИ КУРСЕВИ

- ПОЗИВАМ све љубитеље клавирске музике, педагоге, ученике и студенте да присуствују мајсторским курсевима Корделије Хофер Тојч у данима након концерта на Коларцу: 29. новембра од 11 сати у сали музичке школе "Мокрањац", као и курсу на ФМУ у Београду 30. новембра од 10 часова - најављује Минка Поповић.