Најпознатији светски археолог и најцењенији египтолог др Захи Хавас одржаће у недељу, 24. новембра, у 15 часова у Комбанк дворани предавање на којем ће ексклузивно говорити о најновијим открићима до којих је дошао истражујући Долину краљева.


Овогодишњи лауреат награде Браћа Карић, која ће му бити уручена 25. новембра на свечаности у Народном позоришту, по први пут ће обелоданити неке од највећих тајни фараона које је разоткрио темељним пручавањем њихових живота, скривених детаља унутар пирамида и тунела испод Сфинге.


Улаз на предавање човека који је послужио Стивену Спилбергу и Џорџу Лукасу као инспирација за лик Индијане Џонса је бесплатан, а организује се под покровитељством Карић фондације и Амбасаде Египта.


Прочитајте још: ЧУВЕНИ АРХЕОЛОГ ЗАХИ ХАВАС: Нефертити бих питао где јој је гробФото: Промо


Уз др Захија Хаваса 25. новембра у Народном позоришту наградом Браћа Карић биће овенчани и Жељко Обрадовић, један од најуспешнијих српских, југословенских и светских кошаркаша и тренера, Вацлав Дворжак, филмски и телевизијски редитељ и политички аналитичар, Жак Огар, пуковник и бивши командант француских специјалних снага на Косову и Метохији, и Марилина Века, новинарка и књижевница из Рима.