Од сталног дописника - ПАРИЗ

КВАРТЕТ пијанисте Владимира Маричића, у коме су још басиста Бата Божанић, бубњар Душан Иванишевић и перкусиониста Лазаро дел Торо Вега, наступио је у уторак вече у Културном центру Србије у Паризу у оквиру међународне музичке манифестације "Џези колорс".

У препуном Центру, квартет је изводио своје популарне мелодије, џез композиције с балканском орнаментиком и традиционалне песме у новој џез-дефиницији, као што су "Растанак", "Стани, Ибар водо", "Словенска фантазија", "Додоле", композиције с албума "Прело", али и нумеру "Морава" с будућег албума који ће изаћи тек следеће године, чиме су, како је истакао Маричић, желели да дају дозу екслузивитета синоћном концерту.

Прочитајте још - Слеће пират са Кариба

За крај су извели популарну композицију "Болеро неготино", познату шпицу са националне телевизије.

- Језик музике допире даље него што смо очекивали – рекао је Маричић на крају концерта и подсетио на јаку џез традицију у Србији, проткану традиционалним домаћим тоновима.

Концерту је присуствовао и министар Владан Вукосављевић, који у Паризу предводи делегацију Министарства културе и информисања на Форуму министара културе који се одржава у оквиру 40. Генералне конференције Унеска.