ПОЧЕЛА телевизијска серија "Бисер Бојане". Друга сезона чеда из богате уметничке ризнице редитеља Милана Караџића. Хумор је заштитни знак већине његових ТВ и филмских остварења. И веома значајан зачин. Судећи по првим епизодама, тако ће бити и овог пута.

- Нова сезона је још жешћа, узбудљивија и емотивнија. Има ту и криминала, који је данас саставни део живота неких младих људи - каже Караџић.

* Шта је издваја од других серија?

- Она је препуна лепих слика, пејзажа, мора... То је једина серија у региону која је 90 одсто снимана на плажи. Има један дух и једну ведрину. Младост и лепоту.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Милан Караџић: Бољи живот да буде главна тема

* Хумор вас прати кроз целу уметничку каријеру.

- Он је врло лековит, здрав и важан за живот сваког човека. Није лако "правити" хумор, нарочито на филму, у позоришту. Докле год радим, трудићу се да га уносим у своја остварења.

* Серије су преплавиле мале екране и постале су популарније од филмова.

- Људи су везани за телевизију и све угодности које им пружа њихов дом. Практично имају биоскоп у својој кући. Друго, ако желиш можеш неку серију да одгледаш за једну или две ноћи. То је сада тако и свако време носи нешто своје.

* Успешни сте као режисер филмова, ТВ серија и позоришних представа. Где се осећате најбоље?

- Свуда ми је добро, а у позоришту сам најдуже. У последње време највише радим ТВ серије и можда сам се мало заморио од позоришта.

* Али, тамо и даље режирате.

- Позориште "Бошко Буха" је моја матична кућа у којој тренутно припремам комад "Немушти језик" Мише Станисављевића, као једну врсту кабареа. Биће то предивна бајка у стиху и у новом руху. Надам се да ће деца уживати.

* Ви и ваш Мима и даље братски сарађујете.

- Ми смо нераздвојни тандем. Мима је више продуцентски и, наравно, глумачки ангажован. Ја сам више сценаристички и редитељски. И то је комбинација која побеђује.

* Шта вам је још обележило протеклу недељу мимо вашег заната?

- Не бих ништа посебно издвојио. Цео сам у послу и растрчан на све стране.