Породица и пријатељи се опраштају од Петрућија: После Мићковог говора на комеморацији многи су заплакали (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti Online

15. 11. 2019. у 11:12

Породица и пријатељи се опраштају од Петрућија: После Мићковог говора на комеморацији многи су заплакали (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: В. Данилов

Сахрана ће бити одржана данас у 13 часова на Новом гробљу у Београду
Комеморација генијалном глумцу, комичару и имитатору Браниславу Петрушевићу Петрућију, који је изненада преминуо 9. новембра, одржава се данас у “Камерној сали” Радио Београда.

Прочитајте још: Познати се опраштају од Петрућија: Хвала, царе, за сваки осмех; Био је тако духовит са шмекерским форама

Сахрана ће бити одржана данас у 13 часова на Новом гробљу у Београду.

Иза себе је оставио супругу Наду и два сина, Марка и Матеју. Они су у сузама дошли да се опросте од оца и сурпуга који их је изенанда напустио

Од великог пријатеља први се опростио Мићко Љубичић:

- Сувише је оставио радости и среће иза себе да бисмо само памтили овај тренутак. Упознао сам га '83 године за оним тамо столом. Био је велики перфекциониста, мислио је да никада није добро урадио. Мислим да смо направили преко 1.000 представа заједно, а укупно 20 година провели смо заједно. Ми се овде не опраштамо само од њега, већ се опраштамо од читавог низа ликова које нам је он подарио. Био је рођени глумац, и то глумац који није довољно искоришћен, није довољно препознат као глумац. Мислим да су имитације биле превише атрактивне и засениле су онај други део, а то је та карактерна глума коју је он и те како умео и могао да донесе. Убеђен сам да од свега што је радио највише уживао у томе да насмеје људе и у томе је и успевао. Хвала вам - рекао је Мићко, после чега су многи заплакали.

Петрући је своју каријеру започео на радију, у програму Индексово радио позориште, где је заједно с колегама стварао забавни програм. Теме су им на почетку биле студенти и газдарице, а од 1981. године почели су да раде политичке, озбиљне емисије.

У првом програму радија Београд сарађивао је у емисијама “Време спорта и разоноде”, “Радио спорт”, “Радио 202.”, “Радио телевизија Србије”.


Супруга НадаПратите нас и путем иОС и андроид апликације