Мислила сам да се шали, умро је за 10 секунди: Исповест Петрућијеве жене којој је глумац преминуо на рукама

Novosti Online

субота, 09. 11. 2019. у 16:07

Мислила сам да се шали, умро је за 10 секунди: Исповест Петрућијеве жене којој је глумац преминуо на рукама

Нада Петрушевић Фото Facebook

Почео је да тешко дише и као да се гуши, али он је тако волео да глуми, те сам мислила да се шали, присећа се супруга Нада
ГЛУМАЦ Бранислав Петрушевић Петрући преминуо је данас 66-ој години у свом дому. Супруга Нада неутешно и кроз сузе каже да је последње минуте Петрућијевог живота провела у нади да ће успети да му спасе живот. У исповести за “Блиц” у моментима када још не може да се помери са чињеницом да се данас заувек опростила од супруга са којим је више од три деценије била у браку, каже да ништа није наслућивало на ово.

Прочитајте још: Преминуо Бранислав Петрушевић Петрући

- Њему је јуче позлило. Био је на слави, чули смо се и каже ми да је свратио је у кладиноцину. Често је тамо свраћао. Рекао ми је да више појео и да нешто није баш најбоље. Тада није пао у несвест, већ је пребледео. У кладионици су позвали Хитну помоћ и они су дошли. Констатовали да му је притисак нормалан, кисеоник исто. Они су отишли, а он је после дошао кући. Рекао ми је да не може желудац да му свари храну, дала сам му соду бикарбону и ујутру када се пробудио све је било у најбољем реду - објашњава Нада и даље препричава шта се све дешавало:

Прочитајте још: Последњи Петрућијев интервју за "Новости": Први осећај ме и даље прати

- Недуго након што је устао, рекао ми је да му се врти у глави. Питала сам га да ли га негде стеже или боли нешто, алудирајући на неке срчане проблеме, каже ништа. И замолио ме је да му масирам врат, јер га ту боли. Неколико сати након тога седели смо један поред другог, часкали, смејали се. Читала сам му нешто. Почео је да тешко дише и као да се гуши, али он је тако волео да глуми, те сам мислила да се шали као што је то радио сваки пут. Комичар је, те је то била његова свакодневица да се шали са нама. Кажем му: “Немој да се зезаш и да глумиш”, али то се његово наставило - прича супруга Петрућија и даље објашњава да ни у једном моменту није глумио, већ да се у тим моментима борио за ваздух.

- После неколико секунди видела сам да не глуми и да постаје љубичаст. Само је од једном престао да дише. Одмах сам почела да му радим реанимацију и да зовем децу која су била у кући. Почео је да се хлади и да буде жут. Они су одмах позвали Хитну помоћ која је брзо стигла, али он је према мојој процени већ тада био мртав. Радили су му реанимацију двадесет минута, али нису успели да га врате у живот. Био је мртав. Престрашно ми је што сам за десет секунди изгубила супруга и даље не могу да верујем да га нема - каже супруга.

(blic.rs)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)