Установљено ново признање: Награда за сценарио Гордан Михић

Р. Р.

06. 11. 2019. у 14:41

Установљено ново признање: Награда за сценарио Гордан Михић

Гордан Михић, илустрација

Фестивал ауторског филма од ове године додељиваће признање које носи име нашег великог сценаристе
ОД ове године на Фестивалу ауторског филма (ФАФ), као стално признање, додељиваће се награда за најбољи сценарио која носи име Гордана Михића (1939-2019), великана чија су дела обележила југословенску, српску и европску кинематографију.

Михићев сценаристички опус припада најзначајнијим периодима домаћег филма, почев од "црног таласа", а његову изузетну каријеру обележавају сарадња са култним редитељима, попут Живојина Павловића, Јована Живановића, Горана Паскаљевића, Емира Кустурице..., и награде које је добијао на светским фестивалима.

Како су на конференцији за новинаре истакли Срдан Голубовић, председник Савета фестивала, Срђан Вучинић, уметнички директор, Стефан Иванчић, члан Савета и селектор програма "Храбри Балкан", установљењем награде "Гордан Михић" ФАФ одаје почаст нашем легендарном сценаристи и чува сећање на њега.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Гордан Михић: Српску историју држе у фиоци, а Сулејмана на тв

Овогодишње, 25. јубиларно издање Фестивала ауторског филма одвијаће се од 22. до 30. новембра, а у селекцији за главну награду, Гран при "Александар Саша Петровић", такмичиће се 12 остварења домаће и светске продукције.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације