ОД ове године на Фестивалу ауторског филма (ФАФ), као стално признање, додељиваће се награда за најбољи сценарио која носи име Гордана Михића (1939-2019), великана чија су дела обележила југословенску, српску и европску кинематографију.

Михићев сценаристички опус припада најзначајнијим периодима домаћег филма, почев од "црног таласа", а његову изузетну каријеру обележавају сарадња са култним редитељима, попут Живојина Павловића, Јована Живановића, Горана Паскаљевића, Емира Кустурице..., и награде које је добијао на светским фестивалима.

Како су на конференцији за новинаре истакли Срдан Голубовић, председник Савета фестивала, Срђан Вучинић, уметнички директор, Стефан Иванчић, члан Савета и селектор програма "Храбри Балкан", установљењем награде "Гордан Михић" ФАФ одаје почаст нашем легендарном сценаристи и чува сећање на њега.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Гордан Михић: Српску историју држе у фиоци, а Сулејмана на тв

Овогодишње, 25. јубиларно издање Фестивала ауторског филма одвијаће се од 22. до 30. новембра, а у селекцији за главну награду, Гран при "Александар Саша Петровић", такмичиће се 12 остварења домаће и светске продукције.