НА челу Драме Народног позоришта, како сазнају "Новости" је драматург Молина Удовички Фотез. На ову функцију постављена је одлуком управнице куће Иване Вујић у статусу в. д, уместо драмске списатељице Тање Шљивар која је недавно поднела оставку.

- Не мислим да ишта од мене почиње. Радује ме што ћу радити са ансамблом Драме чији су чланови међу најзначајнијим у српском позоришту. Пре свега, мислим на глумце, али и редитеље у кући - каже поводом именовања Молина Удовички Фотез. - Наравно, Драма ће остати отворена и за све друге ствараоце изван нашег театра. Иначе, тренутно се у кући припремају две представе ("Калигула" у режији Снежане Тришић и нови комад Милене Марковић "Ливада пуна таме"), договорене у претходном периоду. Извесно је да ће бити и неких промена у драмском репертоару, у договору са управницом Иваном Вујић, с којом, иначе, као редитељком годинама сарађујем.

Молина Удовички дипломирала је 1985. године на ФДУ (одсек драматургије) и исте године почела да ради као драматург у ТВ Нови Сад. Била је и уредник у Играном програму ТВ Београд, аутор је неколико радио-драма, комада за децу и телевизијских адаптација текстова других аутора. Сарађивала је с многим позоришним редитељима, а од 2003. до 2011. године (уз посао драматурга) била је ангажована и као помоћник директора Драме Народног позоришта у Београду. Од јуна 2011. до фебруара 2013. налазила се на месту директора Драме националног театра.