Последње вечери овогодишњег фестивала "Борини позоришни дани", који се одржавају 39. годину заредом, ансамбл врањског театра стао је на сцену реконструисаног позоришта. Они су пред врањском публиком извели представу "Нечиста крв", рађену по мотивима романа писца чије име носи театар.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Преминуо чувени совјетски писац Владимир Буковски


Шест фестивалских дана, који су се одвијали под слоганом "Повратак кући", изазвало је велико интересовање публике.

- Презадовољан сам фестивалом и реакцијом публике. Видели смо одличне представе, сваке вечери је сала била препуна, људи су чак и стајали јер није било довољно места, а сваке вечери се тражила карта више - каже, за "Новости", Бојан Јовановић, уметнички руководилац врањског театра.

Према његовим речима, фестивал је ове године пратило око 1.500 људи, који су имали прилику да уживају у представама које су неоспорно врх позоришне продукције.

Овогодишњи фестивал је био у свечарском духу, јер је непосредно пре његовог одржавања отворена реновирана зграда која је страдала у пожару 2012. године. Од следеће године планирано је да се врати стручно оцењивање представа и награђивање најбољих глумаца, по чему је фестивал био препознатљив.

Ове године суд о представама давала је публика, која их је оцењивала. Како каже уметнички руководилац Бојан Јовановић, оцене публике су увек биле у складу са квалитетом представа, а чињеница да ове године ниједна представа није добила оцену испод 4 говори о квалитету фестивала. Према оцени публике, најбоља представа овогодишњег фестивала је "На Дрини ћуприја", у режији Кокана Младеновића, која је добила просечну оцену публике 4,84.