Бујошевић : Комраков ме оптужује без иједног доказа, то је одлика лошег новинарства

28. 10. 2019. у 22:12

Бујошевић : Комраков ме оптужује без иједног доказа, то је одлика лошег новинарства

Драган Бујошевић,Фото Војислав Данилов

Генерални директор РТС одговорио на отворено писмо некадашњег главног уредника информативног програма те медијске куће

ПОВОДОМ отвореног писма јавности Милорада Комракова, некадашњег главног уредника Информативног програма РТС, које су "Новости" јуче објавиле под насловом "Бујошевић забранио извештавање о мојој књизи", реаговао је генерални директор РТС Драган Бујошевић:

Ваше писмо је нажалост тврдња без иједног доказа. То је одлика лошег новинарства, али и елементарне непристојности.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Комраков пита Бујошевића: Зашто не извештавате о мојој књизи о бомбардовању РТС?


Могли сте да ме позовете и да ме питате, пре него што сте ме без иједног доказа оптужили да сам забранио да се извештава о вашој књизи о бомбардовању РТС. Али, вашем схватању новинарства више одговара да некога облатите без иједног доказа.

За једну ствар знам да је тачна у Вашем писму. Да, тражио сам од главног уредника "Вечерњих новости" Милорада Вучелића (претпостављам да је Вама у неком периоду био директор) Вашу књигу и проследио сам је уредницима да је прочитају и процене да ли она може да буде повод за посебну емисију.

То је све и једино што сам имао са Вашом књигом. Нисам је читао. Прелистао сам првих неколико страница, и у уводу на осмој страни приметио да агресију на СРЈ зовете "Милосрдни анђео". Ни то Вам није тачан податак, та акција се звала Савезничка снага (Allied Force).

Знам, господине Комраков, да сте били позвани да говорите за документарни филм о бомбардовању РТС, одбили сте, дакле, Ви нисте желели да се појавите на јавном медијском сервису и саопштите "своју истину".

У мандату моје маленкости РТС је снимио и документарни и играни телевизијски филм о бомбардовању РТС. Први пут 20 година после бомбардовања, РТС је направио и велику комеморацију која је ишла уживо на Првом програму. Заједно са Удружењем новинара Србије РТС је организовао и међународни скуп на коме је НАТО злочин био једна од главних тема. Коначно, у пролеће наредне године ће почети и изградња спомен-обележја који ће нас вечно подсећати на убиство 16 невиних људи који су радили своје послове и те ноћи на РТС-у.

Толико о мом односу према убиству 16 запослених у РТС-у.

А о Вашем односу говори чињеница да је вест о убиству Ваших колега објављена у 20. минуту Вашег Дневника.

Ако је Ваше јавно обраћање мени, људски и новинарски недостојно, имало за циљ да побољша продају Ваше књиге, онда нека вам је са срећом.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Д. Мирсин Сибничанин

29.10.2019. 00:59

О књизи о сулудом бомбардовању и Србије и зграде РТС-а свакако је требало да извести РТС. Ако о томе не извести, о чему ће онда?

Лика Вуковић

29.10.2019. 05:29

Комраков, као што ЗНА његов колега, никада не може бити лош новинар. Веома образован, врстан, елоквентан новинар, нагињао је тадашњој власти, не може се разликовати од колеге му, Бујошевића... Од РТС прави забавно-естрадну ТВ, ни трага од оног РТС из времена Комракова.