Одржана култна представа Петријин венац у Зајечару: Зоранов брк - Јовани Гавриловић

Љ. Т.

23. 10. 2019. у 12:46

Одржана култна представа Петријин венац у Зајечару: Зоранов брк - Јовани Гавриловић

Фото Татјана Зетовић

Петрију из млађих дана игра Марта Бјелица, затим Петрију у граду тумачи Јована Гавриловић, а Петрију као удовицу Милица Михајловић

По роману Драгослава Михаиловића, у режији Бобана Скерлића и драматизацији Миле Машовић Николић у такмичарској је конкуренцији међународног позоришног фестивала „Дани Зорана Радмиловића“ који је у току у Зајечару, одиграна је култна представа ‘’Петријин венац’’, за коју је ‘’Зоранов брк’’ добила Јована гавриловић.

Лик жене са села тешке животне судбине оживеле су три глумице. Петрију из млађих дана игра Марта Бјелица, затим Петрију у граду тумачи Јована Гавриловић, а Петрију као удовицу Милица Михајловић.

Драматуршкиња Мила Машовић Николић је богатство Петријиног лика спојила у три лица једне жене смештене у различите фазе живота и друштва. Без обзира на различито време, Петрија је сваки пут маргинализована, само што је контекст другачији. Све три Петрије биле су више него убедљиве, а по оцени стручног жирија издвојила се Јована Гавриловић.

Прочитајте још - Петрија је као живот сам

-Јако сам усхићена. Нисам се баш томе надала, али са друге стране некако посебно везано за ову представу сваку награду доживљавам као једну колективну награду. Срећна сам и због себе и због остатка ансамбла и свих учесника наше приче коју смо стварали и створили. Мислим да је то дивно признање за нас - казала је Јована Гавриловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације