„НОВОСТИ“ НА САЈМУ: Непролазна магија Српских љубави

А. ПОПАДИЋ

21. 10. 2019. у 22:59

„НОВОСТИ“ НА САЈМУ: Непролазна магија Српских љубави

Жижа Радивојевић потписивала читаоцима књигу

Издања компаније "Новости" по укусу публике. Главна звезда штанда у понедељак је била Жижа Радивојевић, ауторка хит књиге "Велике српске љубави". Она је читаоцима потписивала примерке

ГЛАВНА звезда штанда Компаније "Новости" у понедељак је била Жижа Радивојевић, ауторка хит књиге "Велике српске љубави". Она је читаоцима потписивала примерке овог особеног љубавно-историјског алманаха, а нама открила да је презадовољна сарадњом са "Новостима" и пласманом своје књиге, објављене у марту.

- Нећу да вас мењам ни за другу књигу која је у припреми - казала нам је насмејана ауторка. - Када ми је уредница Издавачког сектора Компаније "Новости" Јелена Јововић рекла да штампамо књигу у 5.000 примерака, помислила сам да је то преамбициозно. Али, продало се све, више је није било ни у књижарама, ни на киосцима, па смо за овај сајам доштампали још две хиљаде. Одушевљена сам.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Новости на Сајму: Матија је већ хит

Ауторка "Великих српских љубави" је активна на друштвеним мрежама, па су тако до ње директно стизале и реакције читалаца.

Неки коментари су веома ласкави. Кажу да су сазнали много тога новог, чак и о оним познатим личностима. Други су, осим садржајем, одушевљени и дизајном књиге, кажу да их подсећа на неки старински споменар - преноси нам ауторка.

Из пера Жиже Радивојевић, и поново у издању наше компаније, почетком следеће године појавиће се нова књига, о људима који су задужили Србију.

- То није, како се често чини, само радио Арчибалд Рајс, већ су бројни они који су урадили много за српски народ - закључује Жижа Радивојевић.

Путописно дело нашег новинара Бориса Субашића "Путник по Светој Гори", ако је судити по броју продатих примерака, било је највише по укусу публике, која је у великом броју посетила штанд Компаније "Новости". Овај својеврсни водич по светом тлу, настао као резултат ауторових бројних путовања по Светој Гори, привукао је највише пажње. Тик уз њега било је најновије дело нашег академика Матије Бећковића "Мојих 80 портрета", објављено уочи Сајма књига. Потражња за новим, оригиналним песмама посвећеним личностима које су обележиле песников живот, још једном доказује да је Матија Бећковић један од наших најтиражнијих аутора.

По интересовању није заостајала ни интимна песничка збирка Рајка Петрова Нога "Документарни детаљи", као и наше ново издање "О Србији и Србима" бившег руског амбасадора Александра Чепурина. Посетиоци су се интересовали и за исповест Милорада Комракова "02:06 Бомбардовање РТС, Моја истина", а куповали су и наше хит издање "Кад говори мртав краљ" Ивана Миладиновића.

Као и увек на сајму, "Новости" су љубитељима писане речи понудиле стара издања по значајно нижим ценама, а за најмлађе родитељи су куповали српске и руске бајке.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Издања „Новости“: Матијини "портрети" и Ногови "детаљи"

ЧЕПУРИНОВ ПОТПИС

Ново издање наше компаније, дело бившег руског амбасадора Александра Чепурина "О Србији и Србима" биће промовисано у уторак у 18 часова на Платоу Београдског сајма. Сат времена касније, аутор књиге биће гост на штанду "Новости", где ће посетиоцима потписивате примерке ове занимљиве књиге.

На нашем штанду у среду од 18 сати, Матија Бећковић потписиваће књигу "Мојих 80 - Портрети".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Драгољуб. Збиљић

23.10.2019. 19:03

НЕВЕРОАВТНО! На Београдском сајму књига све сама латиниац у српским књигама на српском језику. Нема ни 15 одсто српских књига на српском писму. Шта ми то радимо? Док други сви народи објављују своје књиге на свом језику и писму, ми Срби пишемо преко 85 одсто књига хрватском латиницом (гајицом). Да не видех и не кзупих коју књигу Српске књижевне задруге и Компаније "Новости", тешко бих видео српску књигу на ћирилици. Шта ми то са собом, са својим радимо и данас, то здрав човек не може да верује.