НАГРАДА ЗА ДРАМСКО СТВАРАЛАШТВО: Најмлађа Михизова наследница

С. КОСТИЋ

18. 10. 2019. у 21:42

НАГРАДА ЗА ДРАМСКО СТВАРАЛАШТВО: Најмлађа Михизова наследница

Мила Јанковић и Исидора Милосављевић Фото С. Костић

Ово признање већ 15 година додељује истоимени Фонд и најстарија читаоница код Срба

МЛАДОЈ драмској списатељици Исидори Милосављевић (1994) из Београда, у Српској читаоници у Иригу, уручена је награда за драмско стваралаштво "Борислав Михајловић Михиз". Ово признање већ 15 година додељује истоимени Фонд и најстарија читаоница код Срба, која ове године обележава 177 година постојања. Награду за драмски првенац "Ако се пробудиш или као да је важно" Исидори је уручила Мила Јанковић, Михизова ћерка и то на дан пишчевог рођења.

Овогодишња добитница, која је најмлађа до сада, поред повеље, добила је и новчану награду од 200.000 динара, али и право на објављивање књиге драме.

Прочитајте још -Уздарје Михизу

Директорка Српске читаонице, Вера Новковић, кратко се осврнула на Михиза и његово стваралаштво, нагласивши да је писао мађионичарски вешто, критиковао изванредно и зналачки.

Крајем октобра премијерно ће бити изведен Исидорин награђени комад у режији Ненада Тодоровића и копродукцији Народног позоришта Лесковац и Народног позоришта Приштина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Neko ko se tuda smuca

19.10.2019. 17:49

Sve je lako kad si mlad. I kad si ćerka bivšeg upravnika Srpskog narodnog pozorišta.

Čekajte...

20.10.2019. 18:40

...pa ovo je u najmanju ruku skandal. Devojka nema apsolutno ništa osim jedne drame i dobija Mihiza... Da li je moguće da će se svaka nagrada u ovoj državi obesmisliti do neprepoznavanja...