Пре свечаног отварања завирили смо у Позориште „Бора Станковић” у Врању (ФОТО+ВИДЕО)

Ј.С.

17. 10. 2019. у 12:05

Пре свечаног отварања завирили смо у Позориште „Бора Станковић” у Врању (ФОТО+ВИДЕО)
Врањско Позориште ће имати мултифункционалну ротирајућу сцену, која ће бити прилагођена извођењу позоришних представа, али и опера и балета
Радови на реконструкцији Позоришта „Бора Станковић“ у Врању су завршени, свечано отварање заказано је за 21. октобар у 20.00 сати, а како сазнајемо присуствоваће и премијерка Ана Брнабић.


Врањанци су добили најсавременију позоришну зграду у Србији, у чију је изградњу Република Србија уложила 173.000.000 динара, док је Град Врање издвојио 195.000.000 динара.


Врањско Позориште ће имати мултифункционалну ротирајућу сцену, која ће бити прилагођена извођењу позоришних представа, али и опера и балета.


Зграда Позоришта имаће и опрему за пројекцију филмова, јер су Граду, преко Филмског центра Србије, одобрена средства у износу од 11.7 милиона динара за набавку најсавременијег пројектора. Како је предвиђено, на самом отварању биће изведена оперска представа „Коштана“, Петра Коњевића, у режији Југа Радивојевића, а сутрадан премијера „Нечисте крви“ врањског театра, у режији Југа Ђорђевића.Прочитајте још: "НОВОСТИ" САЗНАЈУ: Са "Коштаном" у нову зграду


Погледајте како изгледа зграда позоришта Бора Станковић, које је обновљена након што је страдала у пожару 2012. године који је подметнут у суседној дискотеци.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Kojic D Brana

17.10.2019. 14:46

Da li je onaj nazovi glumac obratio paznju ko je renovirao pozoriste .Koja zastava je i ko ju je stvorio.Neka je zastava vecna.