Изложба Никола Тесла: човек из будућности у Атини

Танјуг

16. 10. 2019. у 23:59

Изложба Никола Тесла: човек из будућности у Атини

Никола Тесла

Експонати који приказују живот и дело Николе Тесле биће изложени у Музеју старогрчке технологије Коцанас у центру Атине до јануара 2020. на изложби под називом "Никола Тесла: човек из будућности"
Експонати који приказују живот и дело Николе Тесле биће изложени у Музеју старогрчке технологије Коцанас у центру Атине до јануара 2020. на изложби под називом "Никола Тесла: човек из будућности".


Изложба која садржи предмете из сталне збирке Музеја Николе Тесле у Београду истражује живот ексцентрицног српско-америчког генија који је био одговаран за фундаменталне проналаске у нашим животима попут наизменичне струје, Теслине завојнице, индукционог мотора, радио таласа и трофазне струје, пренела је агенција АНА.


"Архивска, историјска и библиографска грађа чува се и истражује у одговарајућим одељењима (Музеја Николе Тесле). Вреди напоменути да ју је 2003. године УНЕСКО уврстио у свој Меморијални светски регистар", рекла је кустос музеја Коцанас, Мина Мицобоноу за Ану уочи данашњег званичног отварања изложбе.


Прочитајте још: Изложба о Тесли у Јапану


Свечаности ће присуствовати оснивач Музеја Коцанас Костас Коцанас и директорка Српског музеја Ивона Јевтић.


Према речима кустоскиње атинског музеја, одлука да се организује изложба и искаже почаст Тесли у музеју древних технологија донета је с намером и жељом да се публици пружи "путовање" од древних великих проналазача до технологије данашњег доба, где је Теслин допринос немерљив.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације