Царство мрака Игора Вука Торбице у Нижњем Новгороду

Танјуг

15. 10. 2019. у 23:20

Царство мрака Игора Вука Торбице у Нижњем Новгороду

"Царство мрака", фото А.Станковић

Представа "Царство мрака", у режији Игора Вука Торбице, биће изведена у четвртак, 17. октобра, на 9. Руском међународном позоришном фестивалу у Нижњем Новгороду
Представа "Царство мрака", према тексту Лава Николајевича Толстоја, у режији Игора Вука Торбице, биће изведена у четвртак, 17. октобра, на 9. Руском међународном позоришном фестивалу у Нижњем Новгороду, најавили су из Народног позоришта у Београду.


У подели су Олга Одановић, Хана Селимовић, Вања Ејдус, Ненад Пећинар, Анастасиа Мандић, Марко Баћовић, Иван Ђорђевић, Никола Вујовић, Ивана Шћепановић, Новак Радуловић и девојчица Јелена Благојевић.


Теме из Толстојеве драме, попут преваре, похлепе, прељубе, лицемерја, убиства и чедоморства, а све зарад новца који је "сваком послу господар", веома су присутне и у данашњем времену.


Славни писац у овом комаду о греху и изопачености карактера, за шта највише криви очајничко сиромаштво, пружа довољно доказа да су сви ти људи који живе у једном таквом царству мрака и сами мрачни и сви међусобно пођеднако способни за оно најгоре.


Прочитајте још: Тријумф Игора Вука Торбице и представе "Царство мрака"


Уз Торбицу, ауторски тим чине драматурзи Молина Удовички Фотез и Тијана Грумић, костимограф Марина Меденица, аутор сценографије и дизајна светла је Бранко Хојник, композитори су Ненад и Ален Синкауз, избор музике је начинио Ненад Синкауз,


"Царство мрака", фото А.Станковић


На овогодишњем фестивалу, посвећеном Максиму Горком, који се одржава од 14. до 26. октобра, биће извођена искључиво дела руских драмских аутора, а осим нашег националног театра, учествоваће и позоришта из Русије, Немачке, Јужне Кореје и Грузије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације