Моменат када се зауставила казаљка на сату: Милорад Комраков први пут о ноћи када су пројектили погодили зграду РТС-а

М. Ј.

14. 10. 2019. у 13:30

Моменат када се зауставила казаљка на сату: Милорад Комраков први пут о ноћи када су пројектили погодили зграду РТС-а

Фото: И.Маринковић

Ексклузивно издање Компаније "Новости", "02.06 Бомбардовање РТС - Моја истина", бившег уредника информативног програма РТС

ПОСТОЈЕ тренуци у блиској историји нашег народа, за које свако од нас појединачно зна где се налазио у том моменту. Непогрешиво. У земљи у којој је уобичајено рећи да има вишка историје по глави становника, такав један тренутак је када смо сви чули "да су полетили авиони из Авијана", када је започела НАТО агресија на нашу земљу.

У ексклузивном издању Компаније "Новости", "02.06 Бомбардовање РТС - Моја истина", Милорада Комракова, први пут је у јавности комплетно испричана прича бившег уредника информативног програма РТС о ноћи када су НАТО пројектили погодили зграду националне телевизије, у којој је погинуло 16 запослених.

Комраков у својој исповести води читаоца право у зграду РТС-а, у сам мастер, у ноћ ужаса, крика, страха и смрти.

До сада необјављене политичке и друштвене чињенице, актери и околности представљају озбиљну "етичку и политичку завесу" у којој се догодило велико зло, у којој је 23. 4. 1999. први пут у историји ратовања гађана "као легитимна мета" једна медијска кућа.

Прочитајте још - Потресна прича о бомбардовању РТС

Многе ће изненадити рецензија ове књиге коју је написао бивши директор и главни и одговорни уредник Студија Б Драган Којадиновић, у којој тврди:

"Ја нисам био на оној страни на којој су били Драгољуб Милановић и Милорад Комраков. По нама, они су били ударна песница режима. Био сам на оној другој. Опозиционој и издајничкој, како су говорили у врху власти. У односу снага, наши, патриоте, и њихови, тј., издајници, дочекали смо рат и бомбе.

Милорад Комраков ,фото Танјуг

Спикер, новинар, сниматељ, техничар у мастеру, у таквим околностима, исто су као пилот борбеног авиона у свом кокпиту. Сваки пилот који је добио наредбу да узлети у сусрет НАТО авионима, ни на тренутак није помислио да треба да побегне са бојног поља. Рат је рат, војник је војник, ма био пилот, или новинар. Дужан да брани своју земљу и слободу."

Пред излазак свог сведочанства први пут у јавности, Комраков, за "Новости", каже: "Нисам знао да ће зграда РТС бити бомбардована! Нисам лажов и злочинац! Тај злочиначки ум који је наредио уништавање РТС, та звер у људској кожи, монструм коме живот цивила у рату представља колатералну штету и даље је непознат светској јавности."

"02.06" је једна од карика које су недостајале за савременике и будуће историчаре.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације