Оливера и Раде Марковић поново заједно на Великој сцени Београдског драмског позоришта (ФОТО)

М. А. К.

среда, 09. 10. 2019. у 20:45

Оливера и Раде Марковић поново заједно на Великој сцени Београдског драмског позоришта  (ФОТО)

Фото: Инстаграм БДП

Прва премијера на сцени са новим именом вечерас је комад Едварда Олбија "Ко се боји Вирџиније Вулф"
ДВЕ звезде од вечерас сијају изнад Београдског драмског позоришта, рекла је у среду увече глумица Рената Улмански, на проглашењу новог имена Велике сцене позришта на Црвеном крсту , која ће се убудуће звати „Оливера и Раде Марковић“. Тако су се две глумачке легенде поново нашле заједно у театру чије су златно доба обележиле.


Имену Радета Марковића које је позорница носила од фебруара 2011. синоћ је придодато и име његове уметничке и животне партнерке Оливере. Тиме је, како је рекао редитељ Јагош Марковић, извршена велика правда према глумици великих уметничких и људских квалитета.


ПРОЧИТАЈТЕ И: POSLE TRI DECENIJE: Olbi na Crvenom krstu


Ветеран и друг са класе на Позоришној академији Оливере Марковић, Власта Владисављевић, захвлио се онима који су се сетили његове генерације.

Син овог глумачко-брачног пара, филмски редитељ Горан Марковић, је из првог реда гледао прву премијеру на сцени са именом оба његова родитеља, комад Едварда Олбија "Ко се боји Вирџиније Вулф" у режији Ленке Удовички и са Радетом Шербеџијом у једној од главних улогаи. Реч је о копродукцији са театром „Улисис“ која је имала летос премијеру на тврђави Минорна Малом Бриону. Поред Шербеџије, у овом славном и често извођеном делу, које је и ранијих деценија било на репретоару БДП, играју Катарина Бистровић Дарваш, Милан Марић и Ромина Тонковић.

Драматург представе је Жељка Удовичић Плештина, костимограф Бјанка Аџић Урсулов, сценограф Стефано Катунар.

Уз бројне представнике културне и јавне сцене, промоцији сцене „Оливера и Раде Марковић“ присуствовали су и Горан Весић, заменик градоначелника и Иван Карл, секретар за културу грда Београда.

Фото П. МитићПратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Raca Milosavljevic

10.10.2019. 10:39

... hvala Bogu prava ideja ... kako treba .... Olivera je neprevazidjeno pevala ruske romanse ...