ПОСЛЕ ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ: Олби на Црвеном крсту

В. В. С.

08. 10. 2019. у 09:22

ПОСЛЕ ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ: Олби на Црвеном крсту

Фото Darja Stravs Tisu

Први пут после три деценије "Ко се боји Вирџиније Вулф" у БДП

БЕОГРАДСКА премијера у Београдском драмском позоришту: по мотивима комада Едварда Олбија "Ко се боји Вирџиније Вулф" (режија Ленка Удовички) настала је представа у копродукцији тетара на Црвеном крсту и Ulyssesa, чије је прво извођење било летос на истоименом фестивалу на Брионима.

Вечерас ће је видети и публика БДП и то на великој сцени која ће од сада носити име "Оливера и Раде Марковић", по доајенима овог театра. У представи играју Раде Шербеџија, Катарина Бистровић Дарваш, док ће се у осталим улогама (у алтернацијама) појављивати Милан Марић, Љубомир Булајић, Мартин Грђан, Ромина Тонковић и Ника Илинчић.

Иначе, Шербеџија је већ у једној инсценацији (1991. године, управо у БДП) играо Џорџа, а његова жеља да се поново окуша у истој улози био је мотив за редитељку (и супругу) Ленку Удовички да исти наслов постави на сцену:


ПРОЧИТАЈТЕ И: Kokan Mladenović: Vreme režira komade, koliko i mi njih


- Као редитељ знам да када великог глумца интуиција нечему води, то треба послушати. Иначе, рекла сам и да је ово последњи комад који би брачни пар требало да ради заједно, јер нужно почињеш да гледаш кроз перспективу комада. Пролазе ти реплике кроз главу, преиспитујеш своје фруструације, намерно их извлачиш, а кад себе узбуркаваш на тај начин, богами, може бити и опасно - истиче уз осмех Ленка Удовички, која је у браку с популарним глумцем већ 28 година. Драматургију потписује Жељка Удовичић Плештина, костиме је креирала Бјанка Аџић Урсулов, сценографију Стефано Катунар, кореографију Матија Ферлин.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације