УПРАВО на данашњи дан, 8. октобра 1979. године, имао сам први наступ на Бемусу. Било је то у оквиру концерта "Про музике", када је сопран Ирина Арсикин извела кантату Laudate pueri Антонија Вивалдија, о чему се и данас прича. Негде у програму је ситним словима писало "флаута Љубиша Јовановић". Време је невероватно брзо прошло и много пута сам наступио на фестивалу, али Бемус остаје симбол праве уметности. Многи од нас се баве музиком због Бемуса.

Овако поводом обележавања 40 година уметничког рада говори флаутиста Љубиша Јовановић, који ће вечерас од 20 часова наступити у Коларчевој задужбини, у оквиру 51. Бемуса.

- За мене је то велики дан у светилишту музике у Београду, Коларцу, где смо сви чули најдивније концерте и досањали најлепше ноте у животу - истиче Јовановић.

Са њим су наступали највећи флаутисти данашњице, а на вечерашњем концерту, поред оркестра "Камерата Сербика", гости ће му бити два велика имена флауте.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Počast divi Klaudiji Kardinale

- Један је најновија сензација флаутског неба - Јубин Ким из Јужне Кореје, који је са 15 година освојио Женеву и са само 19 постао соло флаутиста Концертхауса у Берлину, а други је мој пријатељ, највећи кинески флаутиста Гуолианг Хан. Њима ће се на сцени придружити велики виолиниста Игор Групман, који ће дириговати и свирати соло деоницу у Бранденбуршком концерту - истиче Јовановић.


ВИШЕ ОД 1.500 КОНЦЕРАТА

Током 40 година уметничке каријере премијерно је извео око 80 композиција српских аутора, одржао више од 1.500 концерата у 37 земаља широм света и водио преко 200 мајсторских радионица. Четврт века је радио као соло флаутиста Београдске опере и балета, Симфонијског оркестра РТС-а и Београдске филхармоније. Редовни је професор на Факултету музичке уметности у Београду.