СПЕЈСИ НА ПРОБИ СНА: Како је оскаровац изненадио глумце у Народном позоришту

В. СТРУГАР

07. 10. 2019. у 21:52

СПЕЈСИ НА ПРОБИ СНА: Како је оскаровац изненадио глумце у Народном позоришту

Фото Приватна архива / Вања Милачић, Марија Вицковић и Кевин Спејси

Током шетње градом, славни глумац пожелео да уђе у национални театар

ЧУВЕНИ холивудски глумац и двоструки оскаровац, Кевин Спејси, данас је неочекивано "ушетао" у Народно позориште и на пробу нове представе "Сан летње ноћи - пројекат Шекспир", која ће сутра премијерно бити изведена на Великој сцени националног театра. Како сазнајемо, Спејси је у Београду пословним поводом, јер тражи локације за филм који ће се ускоро снимати у својој продукцији.

Уметник светског гласа обилазио је, опуштено и без бодигарда, центар града у пратњи свог менаџера: када је у пролазу угледао зграду националног театра, пожелео да је обиђе и, евентуално, види неку драмску пробу.

- Дошао је до Дирекције Драме, а онда врло љубазно упитао да није у току нека проба у позоришту - каже, за наш лист, Јасмина Урошевић, продуценткиња, која је убрзо објавила фотографију са глумцем на "Фејсбуку". - Одговорила сам му да се управо припрема "Сан летње ноћи" и да ћу питати редитеља да присуствује проби.

Потом га је наша саговорница увела у мрачну салу, а оскаровац је сео дискретно у последњи ред и, како сазнајемо, следећих пола сата ненаметљиво пратио збивања на позорници. Пошто су га у пролазу кроз салон среле и глумице које у том тренутку нису имале сцену, настала је заједничка фотографија Кевина Спејсија са Вањом Милачић и Маријом Вицковић, које (са још тринаест колегиница) играју у овој "тотално" женској подели. Пошто је проба била у току, редитељ Кокан Младеновић није имао прилику да се упозна са неочекиваним гостом. А гост је, како је ушао, тако је и изашао - ненаметљиво, не желећи да нарушава процес рада.

ПРОЧИТАЈТЕ И: НИСУ НИ СЛУТИЛЕ ДА ЋЕ ГА СРЕСТИ: Кевин Спејси у друштву наших познатих глумица (ФОТО)

- Понудила сам му улазнице за неку од оперских или балетских представа на репертоару, будући да може да их прати са титлом, а он ми је љубазно одговорио да га више интересују наше драмске представе - открива Јасмина Урошевић. - Наравно, упутила сам му позив да присуствује вечерашњој премијери и добила одговор да ће долазак потврдити, уколико му обавезе то дозволе.

Јасмина Урошевић са славним глумцем

Задовољство да га сретне, и то два пута, имала је глумица Марија Вицковић. А како је до тога дошло, открива нам у паузи између данашње генералне пробе и претпремијере:

- Случајно сам се нашла иза сцене, када сам сазнала да је Спејси у Дирекцији Драме. Нисам могла да верујем, он је мој омиљени глумац! Отишла сам у Дирекцију и морала да га пипнем, да видим да ли је стваран. Срдачно се смејао, оставио ми је предиван утисак. Непосредан је и спонтан. Питао је шта радимо и кад је чуо да играмо Шекспира, пожелео је да присуствује проби - открива нам детаље Вицковићева. - Није хтео да смета, уљудно је затражио дозволу да уђе у салу, што му је наравно, омогућено. Кад сам осталим колегиницама рекла да је у гледалишту, повикале су углас: "Немој да нас палиш, какав Кевин Спејси! Нашла си да 'пржиш', сад на генералној проби." А кад су га угледале у последњем реду партера, с качкетом на глави, нису могле да верују својим очима.

Није могла ни Марија, поготово кад га је срела други пут, на изласку из сале:

- Питала сам га како му се допада представа, одговорио је: "Супер, супер! Нисам ни очекивао да ћу ући, али кад сам чуо шта спремате, морао сам да погледам." Тада је и настала фотографија, на којој смо Вања и ја с њим у друштву. Видим да се "шерује" по друштвеним мрежама, што је одлична реклама и за вечерашњу премијеру.

Након обиласка Народног, Спејси је наставио шетњу Кнез Михаиловом, Калемегданом и стигао до Небојшине куле.

Глумачки суперстар, који је у Србију допутовао из Израела, последње три године бори се са оптужбама за сексуално злостављање, због чега је доспео на холивудску "црну листу" и остао без бројних ангажмана.

ПОДРШКА СРБИЈИ

КАДА су 2014. Србију задесиле катастрофалне поплаве, Спејси, који је велики фан Новака Ђоковића, био је једна од светски познатих личности која се јавно огласила тим поводом и придружио се кампањи нашег тенисера за помоћ.

- Желим да пружим подршку свима онима погођеним поплавама у Србији и напорима Новака Ђоковића. Нека сви угрожени добију помоћ која им је потребна - казао је тада Спејси.

ИСПУНИЛИ ЖЕЉУ

УПРАВНИЦА Ивана Вујић није се сусрела са холивудским гостом током његове кратке посете. У време Спејсијевог боравка била је на састанку. Овим поводом каже:

- Пожелео је да обиђе кућу и види неку пробу, а стицај околности је хтео да су управо у току биле припреме за вечерашњу премијеру. Драго ми је да смо му испунили жељу, јер сваком глумцу, па и тако славном као што је Спејси, занимљиво је да разгледа једну елитну институцију као што је национални театар.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)