НАШ једини музички театар, Позориште на Теразијама, премијером мјузикла "Бродвејске враголије", отвориће 5. октобра нову сезону и ући у јубиларну годину - седам деценија постојања. За овај значајан датум у историји куће одабрали су представу у режији Небојше Брадића (који први пут један наслов поставља на ову сцену), по либрету Боба Мартина и Дона Мек Келера, а на музику и стихове Лизе Ламберт и Грега Морисона.

Пред гледаоцима ће се наћи мјузикл о мјузиклу (у оригиналу The Drowsy Chapertone). У овој комедији са елементима водвиља, чија се радња дешава у двадесетим годинама прошлог века, главни јунак је љубитељ и врсни познавалац мјузикла.

Сценограф представе је Миодраг Табачки, а костимограф Марина Меденица: осмислила је око 160 костима, односно три стотине костимских комада - обуће, капа, шешира, перика.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПРЕМИЈЕРА У АТЕЉЕУ 212: Трилер о страсти и нашем свету


- После дуго година враћам се са једним премијерним насловом на Теразије. Не могу а да не будем емотиван и не сетим се како ме је 1987. године позвала у "Неки то воле вруће" Соја Јовановић. Имао сам срећу да уђем у диван свет музичког театра и будем сведок више од три деценије његовог стварања - каже Светислав Буле Гонцић.

Првакиња куће Јелена Јовичић је пре више од деценије донела овај текст (после одгледаног мјузикла у Њујорку), а сада ће у њему имати задовољство и да заигра.

- "Бродвејске враголије" су духовита представа која у пуном сјају и вештини приказује све што би мјузикл требало да буде - истиче Славен Дошло, док Ивана Поповић додаје да је током проба и извођачима било веома забавно, а Милош Ђорђевић истиче: - Дуго желим да радим прави мјузикл, а прилика ми се указала после 20 година у националном театру. Оно што је најтеже је постићи лакоћу у и те како захтевном жанру.

Фото Позориште на Теразијама

Нова представа коштала је, како је речено, "мање од десет милиона динара". Имаће три термина за извођење у октобру, а до Нове године са репертоара неће бити скинут ниједан наслов куће - њих дванаест и даље се игра на "карту више".


СВИНГ, СТЕП, ЏЕЗ БАЛЕТ

У главним улогама су Светислав Гонцић, Ивана Поповић, Славен Дошло, Јелена Јовичић, Валентина Павличић, Мирољуб Турајлија, Душко Радовић, Митра Младеновић и други. У представи су ангажована сва четири ансамбла (Драма, Балет, Хор и Оркестар), а извођачи ће се окушати у различитим дисциплинама - свингу, степу, чарлстону и џез балету.