Трибина у Центру за друштвену стабилност: Како су сеобе дефинисале идентитет Новог Сада, Војводине и Србије

ВН

27. 09. 2019. у 11:53

Трибина у Центру за друштвену стабилност: Како су сеобе дефинисале идентитет Новог Сада, Војводине и Србије

Фото: ЦЗДС

Трибина "Сеобе, сегмент идентитета Новог Сада, Војводине и Србије“ биће приређена вечерас од 19 сати у Центру за друштвену стабилност
Трибина "Сеобе, сегмент идентитета Новог Сада, Војводине и Србије“ биће приређена вечерас од 19 сати у Центру за друштвену стабилност (Улица Светозара Милетића бр. 10) у Новом Саду.

На трибини ће бити речи о томе на који
начин су миграције (сеобе) дефинисале културолошко-духовну вертикалу, те политичко-социолошки идентитет Града Новог Сада, простора данашње Војводине и Србије, посебно, ако знамо да ускоро обележавамо и 330 година од чувене Велике сеобе Срба.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -
"Паралеле" пред посетиоцима

На трибини ће говорити
: Бојан Панаотовић, социолог, директор Културног центра Новог Сада, Душко Ћутило, правник, директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима и Огњен Карановић, историчар, директор Центра за друштвену стабилност.

У последњим деценијама, посебно на европском континенту, сведоци смо постојања једног важног глобалног феномена који прати развој друштва уопште у данашњим епохама, а тај феномен садржан је у појави масовних миграција (емиграција и имиграција).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације