Ножеви у кокошкама премијерно 30. септембра у Атељеу 212

Танјуг

25. 09. 2019. у 23:07

Ножеви у кокошкама премијерно 30. септембра у Атељеу 212

Фото Н. Скендерија

Представа "Ножеви у кокошкама" по делу Дејвида Харовера у режији Катарине Жутић биће премијерно изведена 30. септембра на сцени "Петар Краљ" у београдском позоришту Атеље 212
Представа "Ножеви у кокошкама" по делу Дејвида Харовера у режији Катарине Жутић биће премијерно изведена 30. септембра на сцени "Петар Краљ" у београдском позоришту Атеље 212, најављено је на данашњој конференцији за медије.


Једна од најзначајнијих драма савременог тзв. шкотског канона, "Ножеви у кокошкама" представља бруталну басну смештену у безвремену руралну спартанску заједницу.


Реч је о психолошкој драми у чијем средишту је патологија заједнице која кулминира убиством.


Редитељка представе Катарина Жутић, иначе глумица ансамбла Атељеа 212, каже да је била инспирисана опусом редитеља Дејвида Линча и да је покушала да направи напети трилер из приче која је пуна страсти и људских нагона, а да, истовремена, представу огрне хорором.


"Моја намера била је да уведем нежно публику у симболику наше представе. Сигурна сам да ће бити духовито и потресно јер смо на пробама ми поверали једни другима", казала је Жутић, која ће премијером представе "Ножеви у кокошкама" одбранити мастер рад на катедри за позоришну режију Факултета драмских уметности у Београду.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Свет љубавника


Драматург представе Периша Перишић напомиње да је рече о комаду написаном 1995, годину који припада корпусу комада који проблематизују идентитетску потребу и трагање за флуидним идентитетима.


"Тај позоришни правац, који многи препознају под називом 'Театар крви и сперме', био је скандалозан за гледаоце у доба настајања. Имамо изузетно занимљиву представу са аутентичним позоришним решењима", казао је Перишић.


На сцени Атељеа 212 наћи ће се Јелена Петровић, Никола Шурбановић и Марко Грабеж.


Сценографију је урадила Јасмина Холбус, костиме Соња Дивац,а музику Ања Ђорђевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације