Мали принц великој Бранки

Ј. ЛЕМАЈИЋ

24. 09. 2019. у 07:42

Мали принц  великој Бранки

ЧЕСТИТКЕ Бранка Веселиновић

У Суботици почео Међународни фестивал позоришта за децу

ДОДЕЛОМ признања "Мали принц" за животно дело у области стваралаштва за децу у Суботици је почео 26. Међународни фестивал позоришта за децу.

Лауреату Бранки Веселиновић награда је уручена неколико дана после 101. рођендана, а суботичкој публици обратила се путем видео-снимка.

- Поздрављам људе из целог света и врло сам срећна што као некадашња међународна амбасадорка Уницефа добијам ово признање. Многи овако дубоку старост не могу да доживе и ја сам једна од ретких који у овом добу живота са задовољством, чашћу, поштовањем и узбуђењем примају ову награду. Захваљујући уметничком и хуманитарном раду, доживела сам да ми овом доделом честитате 101. рођендан - поручила је наша најстарија глумица.

Другом лауреату "Малог принца", књижевнику Ранку Рисојевићу, признање је уручено на отварању фестивала. Захваливши се на награди, Рисојевић је публици одрецитовао своју песму под називом "Пјесник".

- Приредили сте ми један од најлепших дана у животу. Ово је најзначајније признање које сам добио и хвала Фестивалу и публици - поручио је Рисојевић.


ПРОЧИТАЈТЕ И:Ненаду Јездићу уручена награда "Милош Жутић"Суботичка публика имаће прилику да погледа представе "На вуковом трагу", новосадског Позоришта младих, "Вила Хелена и принц Аргелус" из Мађарске, "Бајка о рибару и рибици" из Русије, "24 баке" из Кине, "Златна гуска" из Бугарске, "Чудотворно кресиво" и "Лепотица и звер" из Србије, "Ја сам мало светло" из Немачке, "Оперски фрижидер" из Италије, "Дивна зелена птица" из Пољске, "Поред тебе" из Кореје, "Јежева кућица" из Републике Српске, "Ципеле" из Белгије и "Цврчак и мрав" из Црне Горе.


ЛАУРЕАТ Признање Рисојевићу Фото Промо


ГУЛИВЕР МЕЂУ ЛУТКАМА

У ПРАТЕЋЕМ делу програма наступиће дечја луткарска група из Сегедина са комадом "Карневал животиња", Луткарско позориште "Ковер Бела" извешће комад "Вук и лисица", луткарска група коју води Марта Ароксалаши представиће се представом "На слово на слово", док ће гости из Грачанице извести "Гуливера у земљи лутака".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације