86. ВУКОВ САБОР: Програми у Лозници и Тршићу

В.Митрић

12. 09. 2019. у 19:41

86. ВУКОВ САБОР: Програми у Лозници и Тршићу

Фото В.Митрић

У Музеју језика и писма у Вуковом Тршићу јуче је представљена књига и отворена изложба "Венецијански издавачи српских књига 1519 – 1824"
У Музеју језика и писма, у Вуковом Тршићу, у оквиру овогодишњег Вуковог сабора, чији су програми почели у понедељак у Лозници, а завршна светковина је у недељу на летњој позорници крај Жеравије, јуче је представљена књига и отворена изложба "Венецијански издавачи српских књига 1519 – 1824".


Говорили су, аутор Владимир Анђелковић из Центра за истраживање дигиталне културе и Душан Злоколица, уредник културних програма у Народној библиотеци Србије.


Прочитајте још: У славу Вуковог дела


У простору Сталне поставке слика Миће Поповића и Вере Божичковић Поповић предстваљен је часопис "Језик данас" о ком је говорио, главна уредница, др Рада Стијовић.


Едиција "Библиотеке усмене књижевности" представиле су се делом "Пословице и изреке у српској књижевности 1818 -1877", чији су приређивачи Милорад Радевић и др Миодраг Матицки.


О књизи су говорили Др Миодраг Матицки, професор др Бранко Златковић и професор др Бошко Сувајџић.Миодраг Матицки,фото В.МитрићПратите нас и путем иОС и андроид апликације