НАЈАВЉЕН 86. ВУКОВ САБОР: Кустурица у улози беседника

В. МИТРИЋ

07. 09. 2019. у 16:55

НАЈАВЉЕН 86. ВУКОВ САБОР: Кустурица у улози беседника

Фото АП

Свечано отварање у понедељак у Вуковом дому културе. Садржаји у Лозници, Вуковом Тршићу, Троноши и Београду смењиваће се све до недеље, 15. септембра

ОВОГОДИШЊИ 86. Вуков сабор биће свечано отворен 9. септембра, у Вуковом дому културе, "Химном Вуку" и обраћањима градоначелника Лознице Видоја Петровића и министра културе Владана Вукосављевића.

Концерт ће извести Јадранка Јовановић, а пре тога у Галерији "Мина Караџић" у Вуковом дому културе је отварање изложбе под називом "Стефан Првовенчани у књижевности и историографији", чији су аутори Данка Спасојевић и Ивана Хренко из Народне библиотеке "Стефан Првовенчани" у Краљеву. Првог дана саборовања биће представљена и књига "Манастир Жича, центар архиепископије, епархије и сабора у средњем веку" др Драгољуба Даниловића из Историјског архива града на Ибру.

Прочитајте још - ПОЧЕО 85. ВУКОВ САБОР: Јадранин задужио род

Садржаји у Лозници, Вуковом Тршићу, Троноши и Београду смењиваће се све до недеље, 15. септембра када је завршна светковина на летњој позорници крај Жеравије, недалеко од Вукове спомен-куће. Част да буде овогодишњи саборски беседник припала је нашем прослављеном редитељу Емиру Кустурици. Биће изведена представа "Одбегли принц" по тексту професора др Бошка Сувајџића. Драматург је Сташа Петровић, а редитељ Дарко Камарит. Играју Љубинка Кларић, Александар Срећковић Кубура, Јоаким Тасић, Иван Заблаћански, Марко Васиљевић, Лепомир Ивковић, Ђорђе Бранковић, Сташа Николић. Водитељи програма су Ивана Миленковић и Драган Вучелић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације