Публика са Летње позорнице Нишке тврђаве одлучила је да титулу глумца вечери понесе десетогодишњи Тодор Јовановић за улогу Дамира у филму "Такси блуз" Мирослава Стаматова.

Прочитајте још: ФИЛМСКИ СУСРЕТИ: Почаст за глумце који су нас напустили (ФОТО)

У конкуренцији искусних и популарних колега, мали Тодор, који, поред Андрије Милошевића, игра главну мушку улогу, успео је да се наметне публици својим дечачким шармом и талентом. За његово откриће заслужна је глумица Милена Предић, која је од редитеља Марка Мисираче, уочи почетка снимања филма "Такси блуз", чула да у Крагујевцу има "једно дете које одлично глуми". Препорука је била и више него тачна, и тако се Тодор, ученик петог разреда, нашао у једном од најпопуларнијих филмова ове године.

- Свиђа ми се да глумим, и после овог филма наставио сам да се бавим глумом. Једино ми је било мало тешко да останем будан, јер смо углавном ноћу снимали, али ми је ту помогао Андрија. Причао ми је вицеве да се не успавам - присећа се мали Тодор.

Лепе манире дечак је показао и током конференције за новинаре, јер је времешном глумцу Власти Велисављевићу дошаптавао новинарска питања.

Прочитајте још: ФИЛМ "ЧЕТИРИ РУЖЕ": Београд какав нисмо видели

- Нас двојица смо попунили простор од 10 до 90 година - нашалио се Власта, који је за потребе филма возио аутомобил и у 92. години.

Ипак, признао је да је направио мали гаф на Филмским сусретима у Нишу.

- Замислите, нисам препознао редитеља. Још питам хоће ли доћи редитељ, а човек седи поред мене. Имао сам малу улогу и само један сусрет с њим, и то по ноћи, па ето, нисам успео да му упамтим лице - искрен је био наш најстарији активни глумац.