ЛИК Дагија Поповића, глумца и алкохоличара у филму "Делиријум тременс" Горана Марковића, задобио је симпатије публике на Летњој позорници нишке Тврђаве, па је Тихомир Станић проглашен за глумца прве фестивалске вечери глумачких сусрета. Редитељ, али и цела екипа овај филм су посветили преминулом Предрагу Ејдусу.

Филм је снимљен после успешне позоришне представе, а главна улога је, као и у театру, била намењена Ејдусу. Међутим, болест га је спречила да снима, али је, према речима Тихомира Станића, учествовао у стварању филма сугестијама из болесничке постеље.

- Играли смо са Пецом у представи "Фауст" када се разболео. Буквално је као и у филму изгубио свест. Радили смо заједно у неколико остварења Горана Марковића, али ја нисам био планиран за овај филм. Онда је Пеца предложио редитељу да га ја заменим - испричао је Станић, на јучерашњем сусрету са медијима.

Прочитајте још: ФЕСТИВАЛ ГЛУМАЧКИХ ОСТВАРЕЊА: Награда за животно дело Горици Поповић

- Чини ми се да публика у овом филму препознаје себе, или неког себи блиског, баш као што смо се и ми глумци, али и редитељ препознали у њему.

СЈАЈНА АТМОСФЕРА НА СНИМАЊУ

У филму, Дагијеву жену игра Горица Поповић која признаје да није гледала позоришну представу:

- Види се по филму да смо на снимању имали сјајну атмосферу јер Горан Марковић то уме да направи. Он је маг који одлично познаје глумце, јер и сам потиче из глумачке породице. Нисмо радили још од "Националне класе", а овај филм је резултат радости стварања - казала је глумица.