ПАРИЗ - ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА "НОВОСТИ"

ДВОЈИЦА славних заљубљеника у алкохол, глумац Жерар Депардје и писац Мишел Уелбек, глуме своје сопствене животе у филму "Таласо" Гијома Никлуа, који се од среде приказује у француским биоскопима. Редитељ, који познаје обојицу, са Уелбеком и Депардјеом је снимао и раније, а критичари кажу да ће публика, гледајући овај филм, бити "пијана од задовољства"!

Уелбек и Депардје у филму настоје да испуне захтеве спа-центра где су се нашли на третману. И док им, што се тиче хране, то мање-више полази за руком (што је, претпоставља се, Депардјеу далеко теже пало), дотле је, чак и према признању редитеља, алкохол налазио пут из спољног света до бањског лечилишта.

- Нису баш мењали своје навике што се тиче уобичајене конзумације - признао је редитељ филма, који са обојицом има јаке пријатељске везе, што му је омогућило да направи ово несвакидашње дело.

Занимљиво је да се, према речима Никлуа, двојица познатих актера пре овог филма нису познавала. Дело је, иначе, засновано на њиховим репликама.

Прочитајте још - Жерар Депардје: Познајем Владимира Путина и јако га волим

Никлу је пренео и анегдоту да је Депардје, заиста, током снимања био у алкохолисаном стању, што је очигледно допринело реалистичним сценама у филму.

Иако је више пута ухваћен на делу, да је под јаким утицајем алкохола, током различитих снимања, за воланом или у јавности, Жерар Депардје категорички тврди да није алкохоличар. Објашњавајући у домаћим медијима његов однос према алкохолу, Депардје признаје да пије, због осетљивости, као и многи глумци, али и поручује да тај податак неки злоупотребљавају.

Мишел Уелбек Фото промо

- Временом, алкохоличари се крију, јер их је стид због тога. Ја се никада не кријем и због тога нисам алкохоличар. Ако пијем, то је зато што претерујем са животом - истакао је својевремено славни глумац.

Прочитајте још - Уелбеку комплет Балзакових књига

Имајући у виду да и Мишел Уелбек често заклон од спољног света тражи у алкохолу и цигаретама, и да је нарочити љубитељ доброг вина као, уосталом, и јунаци из многих његових књига, многи истичу да Никлу није могао да изабере боље личности за свај дугометражни есеј.

САРАДЊА

СЛАВНИ писац и редитељ Гијом Никло сарађивали су и раније, на филму "Отмица Мишела Уелбека" (2014). У овој комичној причи, аутора "Серотонина" отимају три аматера. Са Депардјеом, Никло је сарађивао два пута, у остварењима "Долина љубави" (2015) и "Крај" (2016).