Древна музика у царском граду

Д. З.

среда, 21. 08. 2019. у 23:46

Древна музика у царском граду

Фото: Д. З.

Већ четврту годину за редом, у Призрену од 23. до 25. августа, у атријуму Цркве Светог Спаса из 14 века одржаће се фестивал ране музике „Медимус”
Већ четврту годину за редом, у Призрену од 23. до 25. августа, у атријуму Цркве Светог Спаса из 14 века одржаће се фестивал ране музике „Медимус”.

Према речима организатора, овај несвакидашњи фестивал на нашим просторима и ове године међународног је карактера.

- Ове године нам долазе гости из Грчке (Грчки византијски хор) и Мађарске (Musica Profana), а имаћемо част и да чујемо наш чувени ансамбл „Ренесанс”, најстарији ансамбл који се бави извођењем ране музике у Европи, који ове године слави 50 година рада. Као и сваке године, посетиоци Фестивала имаће прилику да чују и фестивалски ансамбл „Медимус” састављен од музичара из региона - истиче Бојан Бабић, председик Удруђења пријатељи манастира светих Архангела код Призрена.

Прочитајте још - НОТЕ ЗА ДУШУ У ЦАРСКОМ ГРАДУ ПРИЗРЕНУ: У атријуму Цркве Светог Спаса отворен међународни фестивал средњовековне музике "Медимус"


Он напомиње да овогодишњи Фестивал затвара ансамбл Симонида Хипербореја који ће представити древну музику евроазијских и индоевропских народа. Иначе, генерални покровитељ Фестивала је Министарство културе Републике Србије уз подршку епархије рашко-призренске, док је један од медијских спонзора фестивала и наш лист.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Aleksandar

22.08.2019. 11:10

Pa ako ste mediski sponzor, dajte malo promocije. Na primer, objavite clanke o ansamblima koji sviraju, muzicarima, prostoru, melodijama, instrumentima. Dajte neki snimak muzike koja ce da se svira. Objavite kako se dolazi do karte, ko su posetioci, pa i do toga gde ljudi spavaju dok su u Prizrenu. Sve je to vrlo zanimljivo i gorim od zelje da procitam. Ostavite zadruge i pevaljke, ovo je kulturna vest...